Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

D. Zvejnieks PK finālposmā skrituļslalomā izcīna 8. vietu

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

D. Zvejnieks PK finālposmā skrituļslalomā izcīna 8. vietu
Dāvis Zvejnieks
Foto: Sandra Meldere

Spānijas pilsētā Ovjedo noslēgusies 2022. gada Pasaules kausa sezona skrituļslalomā, kur Latvijas skrituļslalomists Dāvis Zvejnieks izcīnīja astoto vietu, arī sezonas kopvērtējumā sasniedzot vietu pirmajā desmitniekā.

Sacensību nedēļas nogale iesākās sestdienā, kad tika aizvadītas Eiropas čempionāta komandu sacensības milzu slalomā. Tajās Latvijas komanda, kura pēc sportistu vecuma bija jaunākā no visām dalībniecēm, izcīnīja sesto vietu, kamēr uzvaru sasniedza Vācijas sportisti.

Svētdienā, saulainos laikapstākļos, Ovjedo pilsētā norisinājās Pasaules kausa finālposma sacensības, kuras klātienē vēroja vairāk kā 1000 skatītāji trases malās, radot lielisku atmosfēru arī pašiem sacensību dalībniekiem.

Pirmajā braucienā vīru konkurencē Dāvis Zvejnieks uzrādīja astoto labāko rezultātu, pirmā brauciena līderim Lukam Gēkeleram no Vācijas zaudējot 0,93 sekundes. Arī otrais brauciens tika veikts stabili, kas Dāvim ļāva saglabāt astoto pozīciju divu braucienu summā. Par sacensību uzvarētāju kļuva cits vācietis Noa Zings, kura rezultātam Zvejnieks zaudēja 2,37 sekundes, kamēr Gēkelers atkāpās uz otro vietu, bet trešajā vietā sacensības noslēdza mājnieks Serhio Mendess Peress.

Starp pārējiem Latvijas sportistiem augstāko rezultātu sasniedza Dāvja brālis Jurģis Zvejnieks, kurš ierindojās 17. pozīcijā, Georgs Šmalcs palika 19. vietā, bet Rihards Allens divu braucienu kopsummā tika pie 23. vietas.

Sieviešu konkurencē uzvaru sacensībās izcīnīja Manuela Šmola, kura pārspēja tautietes Monu Helleri un Elea Borsigu. Tikmēr jaunā Loreta Reitere, kurai šī ir pirmā sezona PK sacensībās, tika pie iespējas startēt otrajā braucienā (uz otro braucienu kvalificējās TOP40 sportisti), kur finišā 40. vieta.

Dāvis Zvejnieks pēc sacensībām pastāstīja: “Ļoti patīkami startēt šādā atmosfērā pilsētas centrā. Esmu ļoti apmierināts ar savu rezultātu, visas sezonas garumā esmu stabili turējies pirmajā desmitniekā. Kopumā šī sezona man bija veiksmīga un izdevusies. Gribēju noturēties kopvērtējumā pirmajā desmitniekā, kas arī izdevās. Pēc iepriekšējajiem Covid ietekmē saraustītajiem gadiem, šogad beidzot bija pilna sezona ar sešiem PK posmiem, Eiropas čempionātu, Latvijas čempionātu, turklāt arī PK posms Latvijā. Protams, ir jūtams arī nogurums, bet ir patīkamas emocijas. Nākamgad tikai uz priekšu!”