Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šodien sākas 37. Raidera kausa izcīņa

Valdis Bērziņš
Valdis Bērziņš

Šodien sākas 37. Raidera kausa izcīņa
Komandu golferi Raidera kausa atklāšanas ceremonijā
Foto: Getty Images

No 19. līdz 21. septembrim Luisvilā, ASV (Kentuki štata lielākajā pilsētā), norisināsies 37. Raidera kausa izcīņa.

Šogad Raidera kausa dalībnieki pulcēsies Luisvilā, ''Valhallas'' golfa klubā. Turnīrs, kurš tradicionāli notiek katru otro gadu, pulcēs spēcīgākos ASV un Eiropas golferus, lai trīs dienu spraigās cīņās noskaidrotu spēcīgāko golfa kontinentu.

Par Raidera kausu

Raidera kauss ir golfa trofeja, par kuru katru otro gadu cīnās labākie ASV un Eiropas golfa meistari. Pirmā Raidera kausa izcīņa notika tālajā 1927. gadā, un par tās uzvarētāju kļuva ASV komanda, pārspējot Lielbritānijas izlasi. Sakarā ar Otro Pasaules Karu turnīrs nenotika desmit gadus. Raidera kauss atsākās 1947. gadā un tika spēlēts nepāra gados, taču 2001. gadā turnīrs tika atcelts sakarā ar 11. septembra teroraktiem ASV. Turnīru uz maiņām organizē abas komandas.

Sākotnēji ASV sacentās ar Lielbritānijas komandu, kas 1973. gadā uz trim turnīriem tika apvienota ar Īrijas komandu. 1979. gadā tika ieviesta būtiska izmaiņa pretinieku sastāvos – Lielbritānijas un Īrijas apvienotā izlase tika papildināta ar vairākiem citu Eiropas valstu golferiem, līdz ar to komanda tika pārdēvēta par Eiropas komandu. Pretinieki jaunizveidotajai Eiropas komandai bija tie paši, kas vecajai komandai Lielbritānijai – ASV.

Spēles formāts

Galvenā atšķirība no vairuma tradicionālo golfa turnīru ir tā, ka par uzvarētāju nekļūst spēlētājs vai komanda, kura veic 18 bedrītes ar mazāko sitienu skaitu. Punkti spēlētājiem tiek skaitīti pēc katras veiktās bedrītes. Bedrīšu skaits paliek ierastais – 18. Mačā (18 bedrīšu izspēlē) uzvar tas, kurš sakrājis vairāk punktus pēc katras bedrītes izspēles, pie tam, ja kādam spēlētājam ir lielāks uzvarēto bedrīšu pārsvars pār pretinieku nekā atlikušo bedrīšu skaits, tad atlikušās bedrītes nav nepieciešams veikt. Teorētiski pastāv iespēja kādam spēlētājam 18 bedrītes veikt ar mazāku sitienu skaitu nekā viņa pretinieks, taču zaudēt maču.

Raidera kausā tiek izspēlētās kā vienspēles, kā arī divu veidu dubultpartijas, kuras atšķiras ar to, ka vienā gadījumā katrs spēlētājs izspēlē savu bumbiņu, bet otrā gadījumā vienas komandas golferi spēlē ar vienu bumbiņu, sitienus veicot uz maiņām. Punktu skaitīšanas princips visās spēlēs ir vienāds.

Komandu sastāvi

Katrā komandā ir 12 golferi. Spēlētāju izvēle katrā komandā ir atšķirīga. Eiropas komandā 10 no 12 golferiem tiek noteikti, balstoties uz vietu Pasaules rangā, pārējos divus golferus izvēlas komandas kapteinis. ASV izlasē sastāva noteikšanas kārtība ir sekojoša: 8 no 12 spēlētājiem tiek izvēlēti, ņemot vērā golferu sasniegumus pēdējā gada četros lielākajos golfa turnīros. Pārējos četrus golferus izvēlas komandas kapteinis.

ASV izlasē traumas dēļ šogad nevarēs piedalīties Pasaules labākais golferis Taigers Vudss.

Raidera kausa rezultātu kopsavilkums

KomandaUzv.Zaud.Neiz.
ASV 24 10 2
Eiropa 7 6 1
Lielbrit. un Īrija 0 3 0
Lielbritānija 3 15 1

2008. gada Raidera kausa komandu sastāvs

ASVEiropa
Fils Mikelsons Pols Keisijs
Stjuarts Sinks Serhio Garsija
Kenijs Perijs Sorens Hansens
Džims Fjuriks Padreigs Haringhtons
Kims Antonijs Migels Anhels Himenezs
Džastins Leonards Roberts Karlsons
Bens Kērtiss Greiems Makdovels
Bū Vīklijs Ians Poulters
Čads Kempbels Džastins Rouzs
Dž. B. Holmss Henriks Stensons
Hanters Meihans Lī Vestvuds
Stīvs Strikers Olivers Vilsons

Komandu kapteiņi: Pols Eizingers – Niks Faldo

Izmantotie resursi:
rydercup.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-09-19 09:35, pirms 16 gadiem
kāpēc, Dāvi, neesi tur!??
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja