Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Skrituļslidotājs Znotiņš uzvar Tallinas maratonā un kļūst par Latvijas čempionu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Skrituļslidotājs Znotiņš uzvar Tallinas maratonā un kļūst par Latvijas čempionu
Foto:skatesports.lv

Pirms dažām dienām Tallinā noslēdzās Ziemeļvalstu ātrskrituļslidošanas sacensību "Filter Rullituur" 3. posms, kur 40km maratona distancē uzvarēja Latvijas pārstāvis Reinis Znotiņš, kārtējo reizi kļūstot par valsts čempionu, bet sievietēm ātrākā bija Agate Priedīte.

Cīnoties ar spēcīgu pretvēju, noslēdzošajā aplī Latvijas labākais skrituļslidotājs panāca vairāk nekā minūtes pārsvaru pār savu konkurentu Kasparu Kaljuvē no Igaunijas un finišu sasniedza vienatnē, izcīnot uzvaru (1:06:20,2) un kļūstot arī par Latvijas čempionu 2021. gada maratona distancē, jo Tallinas posma sacensību rezultāti tiek ieskaitīti Latvijas čempionāta ranga tabulā. Pusotru minūti vēlāk finišēja Kaljuvē, bet aiz viņa divas un divas ar pusi minūtes sudraba un bronzas medaļu Latvijas čempionātā ieguvušie Lauris Bitenieks un Sandis Reinsons.

Sievietēm ātrākās trīs bija mūsu juniores. Uzvaru svinēja Agate Priedīte (1:14:09,5), kura par 1:49 apsteidza sudrabā medaļas ieguvēju Lauru Jankovsku, bet sešas minūtes aiz Priedītes finišēja un trešo vietu izcīnīja Patrīcija Sniķere.

Pusmaratona distancē, kas bija 23km gara un kur arī tika sadalīti valsts čempionāta medaļu komplekti, kopvērtējuma pjedestāls piederēja Latvijai, jo pirmo vietu ieguva Ralfs Konrāds, otrais finišēja Rodrigo Šaudiņš, bet trijnieku noslēdza Gustavs Vācietis. Meitenēm absolūtā kopvērtējumā uzvarēja U15 grupas dalībniece Anna Krūmiņa, aiz sevis atstājot 2 gadus vecāko igaunieti Karoli Kūtu. Nākamās divas vietas ieguva mūsējās – Katrīna Krūmiņa un Sofija Sniķere, tiekot attiecīgi pie valsts čempionāta sudraba un bronzas medaļām.

Jaunākās grupas dalībnieki piedalījās 12 km braucienā, kur absolūtie uzvarētāji bija Anna Daniela Livčāne un Ričards Liepiņš.