Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas inline hokejisti FIRS pasaules čempionātā piekāpjas arī frančiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas inline hokejisti FIRS pasaules čempionātā piekāpjas arī frančiem
Francija bīstami uzbrūk mūsu vārtiem. Foto no organizatoru mājaslapas.

Latvijas vīriešu izlase hokejā uz skrituļslidām (inline) ceturtdien Argentīnā notiekošajā Starptautiskās Rollersportu federācijas (FIRS) pasaules čempionātā noslēdzošajā grupas spēlē ar 2:6 piekāpās Francijas izlasei. Mūsu komandā vārtus gruva Sergejs Durdins un Aleksandrs Galkins.

Vakar pasaules čempionātā inline hokejā tika aizvadītas apakšgrupu noslēdzošās trešās spēles. Latvijai bija jātiekas ar Francijas izlasi. Tā kā franči pagājušā čempionātā bija tieši aiz mums devītajā vietā un šogad viņiem pēc pirmajām divām spēlēm bija tādi pati bilance – uzvara pār Šveici un zaudējums čehiem, tad tika gaidīta līdzvērtīga spēkošanās. Kaut arī mūsējie cīnījās un spēle noritēja saspringti, tomēr līdzvērtīgu rezultātu neizdevās noturēt un beigās nācās piekāpties ar palielu vārtu starpību – mīnus četri.

Spēles rezultātu devītajā minūtē atklāja franči, bet precīzi trīs minūtes vēlāk Sergejs Durdins pēc Edgara Lipsberga piespēles panāca neizšķirtu. Edgaram tā jau bija ceturtā rezultatīvā piespēle čempionātā. Turpinājumā mūsu hokejisti vairākas reizes pārkāpa noteikumus, kā rezultātā nācās spēlēt mazākumā, ļaujot frančiem līdz perioda beigām divas reizes izmantot skaitlisko vairākumu. Līdz ar to atpūtā dodoties tablo rādīja 1:3.

Otrais periods sākās cerīgi, jo otrajā minūtē Aleksandrs Galkins samazināja rezultāta starpību līdz minimumam 2:3, taču jau pēc minūtes franči atjaunoja divu vārtu pārsvaru 2:4. Turpinājumā mūsējie uzbruka, bet vārtus neizdevās gūt, kamēr franči tika pie diviem panākumiem, līdz ar to svinot pārliecinošu uzvaru ar 6:2 un nodrošinot otro vietu grupā, bet mūsējos atstājot trešajā vietā. Latvijas izlasei tas bija otrais zaudējums trīs spēlēs.

Latvijas pusei ir nepiedodami liels noraidījumu skaits, kas liecina, ka viņi vienkārši netiek līdzi. Tādējādi, mēģinot aizkavēt pretiniekus, tiek pārkāpti noteikumi. Taču Pasaules čempionāta līmenis tādas lietas nepiedod, jo šodienas tiesnešu prasība ir pēc tīras spēles.

Vairākkārtējās savstarpējās spēlēs tikai vienu reizi Latvijas izlasei ir izdevies ar frančiem nospēlēt līdzvērtīgi, tas notika 2013 gadā, kad Pasaules spēlēs tika gūts neizšķirts rezultāts 4:4.

Trīs spēļu summā rezultatīvākie Latvijas komandā: Edgars Lipsbergs 0+4, Miks Lipsbergs 3+0, Sergejs Durdins 2+0, Aleksandrs Galkins 1+0, Guntis Pujāts 1+0, Rūdolfs Maslovskis 1+0.

Grupu turnīrs ir noslēdzies, un sākas izslēgšanas spēles jeb play-off, kas ir diezgan specifisks un arī savā ziņā īpatnējs, salīdzinot ar ierasto izslēgšanas spēļu sistēmu. Nākamie Latvijas pretinieki pasaules čempionātā ir Spānijas izlase, ar kuriem jāspēlē šodien (sākums plkst.21.40 pēc Latvijas laika) un kuri A apakšgrupā ieņēma otro vietu aiz ASV. Spāņiem praktiski nav ledus hokejs, taču ir halles, kas paredzētas tieši inline hokejam. Spāņiem inline hokeja saknes stiepjas desmitgadēs, un viņu iekšējais čempionāts ilgst gandrīz desmit mēnešu garumā. Starp citu, Spānija pagājušā čempionātā izcīnīja sesto vietu. Tā kā spēle būs grūta.

Uzvarētāji spēlēs ar čehiem par iekļūšanu finālā, bet zaudētājiem būs jāsacenšas ar Meksiku (Čehijai jāspēlē ar zemākas divīzijas C grupas labāko komandu, kas ir Meksika, un jānotiek lielam brīnumam, lai čehi zaudētu meksikāņiem – aut.piez.). Minimālais uzdevums jau izpildīts, jo vieta astotniekā ir saglabāta, taču mūsu inline hokejisti ar to nesamierināsies un noteikti mēģinās uzveikt spāņus, jo uzvaras gadījumā izslēgšanas spēļu struktūra paver Latvijai iespējas pacīnīties par medaļām, jo, uzvarot spāņus, mūsu komanda faktiski būs tikusi pusfinālā.

Apakšgrupu tabulas: Competitions Standing - FIRS - Inline Hockey