Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēgušās masveidīgākās dambretes sacensības - Latvijas Skolēnu sporta spēles

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noslēgušās masveidīgākās dambretes sacensības - Latvijas Skolēnu sporta spēles
Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Liepupes pamatskolā pēc gada pārtraukuma norisinājās Latvijas 74.Skolēnu sporta spēles 64 lauciņu dambretē, kuras regulāri bijušas masveidīgākās sacensības gada griezumā. Arī šogad sacensībās piedalījās liels dalībnieku skaits - 274, kuri sacentās no U8 līdz U19 vecuma grupās.

Katrā grupā turnīri notika atsevišķi meitenēm un atsevišķi zēniem. Sacensības notika individuālajā un komandu ieskaitē, kur spēles risinājās pēc mikromaču principa ar apdomas laiku katram 7 minūtes plus papildus 3 sekundes uz gājienu. U8 līdz U16 grupās spēlēja pēc Šveices sistēmas 8 kārtās, savukārt U19 grupā izspēle notika pēc riņķa sistēmas.

Individuālajā vērtējumā jaunākajā U8 vecuma grupā meitenēm un zēniem ar 100% rezultātu izcīnītajiem 16 punktiem no 16 iespējamajiem uzvarēja Alise Misāne no dambretes skolas "Domātprieks" un Dambretes Attīstības Biedrības (Ikšķile) audzēknis Toms Andersons. U10 vecuma grupā meitenēm 100% rezultātu sasniedza un uzvarēja Varvara Ivanova no Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas. Savukārt zēniem ar izcīnītajiem 14 punktiem uzvarēja Ivans Bogdanovs no dambretes skolas "Domātprieks"

U13 vecuma grupā pirmās vietas izcīnīja dambretes skolas "Domātprieks" audzēkņi Malvīne Misāne, kurai meiteņu konkurencē noslēgumā 14 punkti un zēniem ar 15 punktiem Pēteris Kripans. U16 vecuma grupā meitenēm pirmo vietu ar izcīnītajiem 14 punktiem ieguva Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) audzēkne Alisa Orlova, savukārt zēniem, iegūstot maksimālo punktu skaitu, uzvarēja Limbažu novada Sporta skolas audzēknis Klāvs norenbergs.

Vecākajā U19 vecuma grupā juniorēm ar 10 punktiem no 10 iespējamajiem uzvarēje Jeļizaveta Zaharova no Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas un junioriem ar 15 punktiem no 16 iespējamajiem Reinis Štāls no Bauskas novada Bērnu un jaunatnes Sporta skolas.

Komandām ieskaiti deva divi labākie rezultāti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem, kur:

U8 vecuma grupā uzvarēja dambretes skolas "Domātprieks" komanda: Alise Misāne, Anna Ļebedinska, Timofejs Smetaņins un Kristaps Kalniņš. U10 vecuma grupā uzvarēja Limbažu novada Sporta skolas komanda: Katrīna Reiziņa, Marta Grāvīte, Roberts Pommers un Mārtiņš Pommers.

U13 vecuma grupā uzvarēja Bauskas novada Bērnu un jaunatnes Sporta skolas komanda: Zane Lea Zunda, Elīna Arāja, Roberts Maikūns, Ričards Ceruss. U16 vecuma grupā uzvarēja Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) komanda: Alisa Orlova, Valda Vasariete, Ralfs Bartušauskis, Aleksandrs Paškovs. U19 vecuma grupā uzvarēja Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas komanda: Jeļizaveta Zaharova, Elizabete Kolbase, Vsevolds Mitrēvičs, Elena Kondrahova.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija