Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LČ dambretē jauniešiem meitenēm U16 grupā pirmajām četrām vienāds punktu skaits

Ivars Bācis
Ivars Bācis

LČ dambretē jauniešiem meitenēm U16 grupā pirmajām četrām vienāds punktu skaits
U16 grupas meitenes. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Pagājušajā nedēļas nogalē Latvijas jauniešu čempionātā 100 lauciņu dambretē vispraigākā cīņa par uzvaru norisinājās meitenēm U16 grupā, kur pirmās četras ieguva vienādu punktu skaitu.

No 14.marta līdz 17.martam viesnīcas Rīga Islande Hotel konferenču telpās norisinājās Latvijas jauniešu čempionāta fināls 100 lauciņu dambretē, kur jaunieši sacentās par godalgotām vietām U10, U13, U16 un U19 vecuma grupās. Čempionāts norisinājās atsevišķi meitenēm un zēniem katrā vecuma grupā.

U10 vecuma meiteņu grupā par Latvijas čempioni, uzvarot visas pretinieces un iegūstot maksimāli iespējamos 18 punktus, pārliecinoši kļuva un zelta medaļu saņēma Alise Misāne. Otrajā vietā ar 15 iegūtajiem punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Anna Ļebedinska, bet trešajā vietā ar 14 punktiem ierindojās un bronzas medaļu saņēma Anna Radionova.

U10 vecuma zēnu grupā par turnīra uzvarētāju un Latvijas čempiona ar iegūtajiem 16 punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Toms Andersons. Otrajā vietā ar iegūtajiem 15 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Pauls Paņko, bet trešajā vietā ar iegūtajiem 12 punktiem ierindojās Marks Paegle, viņam bronzas medaļa.

U13 vecuma meiteņu grupā, izcīnot 15 punktus, par Latvijas čempioni kļuva Luīze Gudēvica Liepiņa. Otrajā vietā, izcīnot 13 punktus, ierindojās un sudraba medaļu saņēma Liene Malinovska, bet bronzas medaļu, iegūstot 12 punktus, izcīnīja Varvara Ivanova.

U13 vecuma zēnu grupā, iegūstot 15 punktus, par Latvijas čempionu kļuva Iļja Trasko. Otrajā vietā ar iegūtajiem 13 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Arvo Krebe, trešo vietu un bronzas medaļu, iegūstot 12 punktus, izcīnīja Aleksandrs Petrovs.

U16 vecuma meiteņu grupā cīņas bija ļoti spraigas un četras dalībnieces izcīnīja pa četrpadsmit punktiem, līdz ar to medaļu likteni izšķīra papildus rādītāji. Par Latvijas čempioni kļuva un zelta medaļu saņēma Evelīna Orlovska, otrajā vietā ierindojās un sudraba medaļu saņēma Malvīne Misāne, bet trešo vietu izcīnīja Darja Drabova.

U16 vecuma zēnu grupā pārliecinoši par Latvijas čempionu kļuva un zelta medaļu saņēma Pēteris Kripans, viņam iegūti 16 punkti. Otrajā vietā ar iegūtajiem 12 punktiem ierindojās un sudraba medaļu saņēma Aleksandrs Tabunovs, bet trešajā vietā ar iegūtajiem 11 punktiem ierindojās un bronzas medaļu saņēma Roberts Serpāns.

U19 vecuma grupā jaunietēm par Latvijas čempioni, izcīnot 11 punktus, kļuva un zelta medaļu saņēma Sintija Malofeja. Otrajā vietā, arī izcīnot 11 punktus, ierindojās un sudraba medaļu saņēma Polina Gerasimova, bet trešajā vietā, izcīnot 9 punktus, ierindojās un bronzas medaļu saņēma Renāte Kalniņa.

U19 vecuma grupā jauniešiem par Latvijas čempionu ar iegūtajiem 15 punktiem kļuva un zelta medaļu saņēma Vsevolods Mitrēvičs. Otrajā vietā, arī iegūstot 15 punktus, ierindojās un sudraba medaļu saņēma Reinis Štāls. Trešajā vietā, izcīnot 14 punktus, ierindojās un bronzas medaļu saņēma Klāvs Norenbergs.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija