Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Jaunajiem šāvējiem 26. un 28. vieta Eiropas junioru čempionātā

Ints Megnis
Ints Megnis

Jaunajiem šāvējiem 26. un 28. vieta Eiropas junioru čempionātā
Latvijas šaušanas izlase 2018. gada Eiropas čempionātā. Foto no trenera Viļņa Celmiņa Facebook profila

Jaunie Latvijas šāvēji Ernests Erbs un Laura Vdobčenko otrdien Horvātijā ieņēma attiecīgi 26. un 28. vietu Eiropas junioru čempionāta 10 metru distancē sacensībās ar pneimatisko pistoli.

Vispirms sacentās puiši, Erbam iekrājot 564 punktus, kas deva 26. pozīciju starp 62 sportistiem. Vēl Rihards Zorge ar 560 punktiem bija 42. vietā, bet Daniels Vilciņš sašāva 548 punktus un sacensības noslēdza 55. vietā.

Finālā iekļuva astoņi labākie kvalifikācijas sportisti, lai tur tiktu bija jāiekrāj vismaz 572 punkti.

Tikmēr komandu ieskaitē Latvija ieņēma 11. vietu un apsteidza vienīgi Horvātiju, nekvalificējoties trešdien gaidāmajām finālsacensībām, kur tika astoņas labākās izlases.

Savukārt meiteņu cīņās Vdobčenko ar 557 punktiem guva 28. vietu, kamēr Ingridai Mendriķei 553 punkti deva 37. vietu, bet Selīna Kovaļevska ar 550 punktiem bija 43. pozīcijā starp 62 dalībniecēm.

Šeit fināla astotniekam vajadzēja vismaz 564 punktus, bet komandu ieskaitē Latvija palika desmitā, no pirmā astotnieka atpaliekot vien par četriem punktiem.

Čempionātu Latvijas sportisti sāka pirmdien, kad Erbs un Kovaļevska bija 16. vietā jaukto pāru sacensībās. Tāpat tajās Vdobčenko un Zorge guva 21. vietu, bet Džaneta Evardsone sacensībās ar pneimatisko šauteni starp juniorēm guva 64. vietu un apsteidza vien sešas konkurentes.

Eiropas čempionāts ilgs līdz svētdienai, Latviju sacensībās pārstāvot 11 šāvējiem.

Erbs 2017. gadā ieguva Eiropas junioru čempionāta bronzu desmit metru distancē, kā arī kļuva par Eiropas junioru čempionu 25 metru distances čempionātā. Togad arī Lauris Strautmanis pieaugušo konkurencē ieguva Eiropas čempionāta bronzu šaušanā ar pistoli no 50m distances.