Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Notiks "HappyDog ziemas kauss 2009"

Jānis Pārums

Latvijas Kamanu suņu sporta federācija 24. un 25. janvārī slēpošanas atpūtas kompleksā "Mežkalni" (pie Baldones) rīko pirmās kamanu suņu sacensības sniega apstākļos Latvijā "HappyDog ziemas kauss 2009".

Ziemassvētkos redzēji filmu "Sniega suņi" vai esi lasījis stāstus par slaveno kamanu suni Balto? Tad šī ir tava iespēja to visu redzēt savām acīm un varbūt pat pašam piedalīties.

Kamanu sacīkstēs piedalās ne tikai tradicionālie kamanu suņi - haskiji un malamuti, startēt var arī piemēram Vācu aitu suņi, retrīveri, kurchāri un arī bezšķirnes suņi. Lielākos laurus parasti sacīkstēs plūc tā sauktie Eirodogi vai Aļaskas haskiji, kas nav šķirnes suņi, bet speciāli atlasīti tieši kamanu vilkšanai, jo tiem piemīt lieliskas ātruma un izturības īpašības.

Divas dienas varēsi redzēt Sibīrijas haskijus, Aļaskas malamutus, Aļaskas haskijus, Eirodogus, Vācu aitusuņus, Austrālijas aitusuņus un citus. Bez kamanu suņu vērošanas varēsi arī paslēpot uz kalna ar slēpēm vai pabraukāt ar sniega dēli.

Sacensībās būs iespējams vērot kā Latvijas, Lietuvas un Igaunijas labākās ekipāžas 5 kilometru distancē sacenšas 2 un 4 suņu vilktās kamanās, slēpo skidžoringa pārstāvji (suns velk slēpotāju) un būs arī iesācēju sacīkstes visiem suņu īpašniekiem 200m bērnu kamanu vilkšanā bez iepriekšējas sagatavošanās (vēlami, bet ne obligāti savi iemaukti). Balvas ir paredzētas visiem dalībniekiem!

Sacensību sākums sestdien, 24.janvārī pulksten 12.00, bet redzēt kamanu suņus iesildāmies varēs jau no pulkstens 11.00. Lai noteiktu patiesi labākos otrs brauciens paredzēts nakamajā dienā tajā pašā laikā.

Seko līdzi jaunumiem par šīm sacensībām sleddog.lv vai petnet.lv

Informāciju sagatavoja:
Biedrība "Latvijas Kamanu suņu sporta federācija"

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-01-19 17:48, pirms 16 gadiem
Vismaz prieks, ka kāds kko kkur var uzrīkot šajos smagajos laikos(ekonomiskajos)

     [+] [-]

, 2009-01-19 18:33, pirms 16 gadiem
afigelji, kaut ko taadu Latvijaa ! Nee nu vienkaarshi supper

     [+] [-]

, 2009-01-19 18:35, pirms 16 gadiem
Kādas balvas? Ceru, ka ne suņu barība! Vsp varētu aizlaist paskatīties

     [+] [-]

, 2009-01-22 20:42, pirms 16 gadiem
Nu es jau tur noteikti nebūšu!