Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Silovs tiek līdz pusfinālam

Andrejs Siliņš

Silovs tiek līdz pusfinālam
Haralds Silovs

Neskatoties uz spēcīgām vēja brāzmām un orkāna draudiem, Ventspilī sestdien turpinājās ISU Eiropas čempionāts šorttrekā. Šodien 500 m sprinta distancē vistālāk tika Eiropas čempions 1500 m distancē Haralds Silovs, kurš izstājās pusfinālā.

Juniors Jēkabs Saulītis izstājās priekšsacīkstēs. Startēja arī vienīgā Latvijas daiļā dzimuma šorttrekiste Evita Krievāne, kura sacensības beidza otrajā kārtā.

Dāmu konkurencē uz goda pjedestāla otro kāpa titulētā bulgāriete Jevgēnija Radanova. Viņa šodien izcīnīja trešo vietu. Dramatiskajā finālā 34 punktus un zeltu izcīnīja Nīderlandes pārstāve Anita Vandornai, bet 21 punkts un sudrabs Ērikai Huzārai. Finālā startēja arī Polijas sportiste Patrīcija Mališevska, bet jau otro dienu pēc ilgas tiesnešu apspriedes tika diskvalificēta. Pēc divām dienām līdere pr absolūtās čempiones titulu ir itāliete Fontana un holandiete Vandorna (abām 34 punkti), Krievijas un Ungārijas pārstāves Jeftējeva un Huzār – attiecīgi 21 punkts. Čehijas un Bulgārijas šorttrekistes Novotna (13) un Radanova (13+3=16).

Kungu konkurencē šīs dienas fināla dalībnieki atšķīrās no vakardienas. Šodien pie zelta medaļas tika Lielbritānijas šorttrekists Džons Īlijs (Jon Eley), pie sudraba - itālis Nikolā Rodigari un bronzas vācietis Taisonam Hjungam. No vakardienas finālistiem vistālāk tika vācietis Hermans. Līdz ar to pretendenti uz abolūto čempionu ir Silovs un Īlijs (abiem 34 punkti), Kurginjans, Rodigari (21) un Zaharovs un Hjungs (13).

Rīt čempionāta pēdējā dienā tiks izcīnītas medaļas 1000 m distancē un notiks superfināls 3000 m skrējienā, lai noteiktu absolūto čempionu. Vēl programmā fināli stafetēs 3000 m sievietēm un 5000 m vīriešiem.

Informāciju sagatavoja
LSU

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-19 19:15, pirms 16 gadiem
kaads veel orkaans?
te knapi veejsh puush

     [+] [-]

, 2008-01-19 19:23, pirms 16 gadiem
Njā, tagad vainosim Vēja māti.