Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Vējš desmitniekā Eiropas čempionātā junioriem stenda šaušanā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Vējš desmitniekā Eiropas čempionātā junioriem stenda šaušanā
Latvijas komanda. Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Horvātjā notikušajā Eiropas čempionātā junioriem stenda šaušanā Latvijas pārstāvis Lauris Pēteris Vējš iekļuvis desmitniekā un izcīnījis 8. vietu.

Pagājušajā nedēļas nogalē Horvātijas pilsētā Osijekā Latvijas junioru stenda šaušanas izlase piedalījās Eiropas čempionātā, kur apaļajā stendā individuālajā vērtējumā Lauris Pēteris Vējš izcīnīja 8. vietu. Pēc kvalifikācijas Lauris ar sašautiem 119 punktiem dalīja 5.-11. vietu.

Sacensību finālā iekļūst un par medaļām cīnās kvalifikācijas seši labākie sportisti. Tāpēc 5. līdz 11.vietas ieguvējiem tika organizēta pāršaude, lai noskaidrotu divus sportistus uz atlikušajā divām vietām finālā. Lauris diemžēl finālistos netika, bet pēc pāršaudes rezultātiem sacensību kopvērtējumā ierindojās augstajā 8. vietā.

Individuālajā konkurencē Robertam Ķēniņam 28. vieta ar 112 mērķiem. Raiens Lukass Kukutis ierindojās 42. vietā ar sašautiem 108 mērķiem. Ričards Zorovs ar 102 mērķiem (personīgais rekords) bija 51. vietā. Uzvarētājs Gerohristos Panagiotis no Grieķijas. Kopā šajā vingrinājumā startēja 54 jaunie sportisti no 24 valstīm.

Juniorēm Zane Zvaigzne ar sašautiem 108 mērķiem (personīgais rekords) ierindojās 11. vietā 26 dalībnieču konkurencē. Santai Upelniecei 102 sašauti mērķi un attiecīgi 22. vieta.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle