Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krievu vingrotājs par kara simbolu uz krūtīm diskvalificēts uz vienu gadu

Agris Suveizda

Krievu vingrotājs par kara simbolu uz krūtīm diskvalificēts uz vienu gadu
Ivans Kuļaks. Foto: ekrānšāviņš

Starptautiskās Vingrošanas federācijas Disciplinārā komisija krievu vingrotājam Ivanam Kuļakam piespriedusi viena gada diskvalifikāciju.

Šā gada 24. februārī Krievija sāka plaša mēroga iebrukumu Ukrainas teritorijā, bet marta sākumā Kataras galvaspilsētā Dohā publisku atbalstu okupantiem izrādīja 20 gadus vecais krievu vingrotājs Ivans Kuļaks, kurš Pasaules kausa posmā ieguva bronzu līdztekās. Apbalvošanas ceremonijā, stāvot blakus uzvarētājam no Ukrainas Iļjam Kovtunam, viņa apģērbu uz krūtīm rotāja burts Z – viens no izplatītākajiem Krievijas kara tehnikas apzīmējumiem Ukrainā, kas kļuvis arī par Krievijas iebrukuma propagandas simbolu.

Starptautiskā federācija Kuļaka rīcību nodēvēja par šokējošu un rosināja Ētikas komiteju sākt izmeklēšanu. Vakar Kuļaka disciplinārlietā pieņemts verdikts: krievu sportists atzīts par vainīgu federācijas statūtu, Disciplīnas kodeksa, Ētikas kodeksa, Uzvedības kodeksa un Tehniskā reglamenta pārkāpumos. Viņam piespriesta viena gada diskvalifikācija no starptautiskās federācijas vai tās biedru sankcionētām sacensībām, sākot no lēmuma pieņemšanas brīža, taču gadījumā, ja 2023. gada 17. maijā krievu sportistiem vēl būs spēkā vispārējs liegums piedalīties sacensībās, diskvalifikācija tiks pagarināta un ilgs sešus mēnešus kopš dalības lieguma atcelšanas.

Tāpat Kuļaks tika diskvalificēts no Dohas Pasaules kausa posma, un viņam būs jāatdod iegūtā bronzas medaļa un 500 Šveices franku prēmija (vai tās ekvivalents ASV dolāros – ap 502 dolāru), kā arī jāsedz 2000 Šveices franku lieli tiesas izdevumi. Vienlaikus gan tika attaisnota Krievijas delegācijas vadītāja Valentina Rodioņenko un treneris Igors Kalabuškins, un federācijai nāksies katram no viņiem kompensēt 1000 Šveices franku, kā arī segt tiesas izdevumus 4000 Šveices franku apmērā.

Kuļaks Dohā startēja zem neitrālā karoga, jo tobrīd federācija ļāva Krievijas un Baltkrievijas vingrotājiem piedalīties neitrālā statusā bez šo valstu karogiem un himnām, taču jau 4. martā pastiprināja sankcijas, no 7. marta liedzot jebkādu dalību starptautiskās federācijas sacensībās, to pamatojot ar Krievijas iebrukuma eskalāciju.

Izmantotie resursi:
https://www.gymnastics.sport/site/n...

  +3 [+] [-]

, 2022-05-18 12:06, pirms 2 gadiem
Vai tad citi krievu vingrotāji nav noņemti no distances par iebrukumu Ukrainā?

  +6 [+] [-]

, 2022-05-18 12:10, pirms 2 gadiem
Muļķītis tagad varēs sēdēt savā muhisranskā ar z uz pieres

  +4 [+] [-]

, 2022-05-18 12:11, pirms 2 gadiem
kāds gads, uz mūžu. vatņiku gerojs, bļin.

     [+] [-]

, 2022-05-18 16:00, pirms 2 gadiem
bet pēc gada , tādas krievijas , kāda vēl ir tagad , vairs nebūs

  -1 [+] [-]

, 2022-05-18 16:15, pirms 2 gadiem
Šobrīd tā ir kara noziegumu attaisnošana. Starptautiskajai federācijai ir pilnībā jānorobežojas no šādiem tipiem.

     [+] [-]

, 2022-05-18 23:34, pirms 2 gadiem
Zombija zīmogs uz krūtīm. Atradis ar ko lepoties. Ja pārāk glups, lai ieraudzītu un saprastu īstenību, tad lai mācās vai iznīkst kā visi okupanti.