Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Valdība ļauj āra nodarbībās pulcēties līdz 20 cilvēkiem

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Valdība ļauj āra nodarbībās pulcēties līdz 20 cilvēkiem
Foto: IZM

Šodien Ministru kabinets iknedēļas valdības sēdē apstiprinājis grozījumus ''Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai'' noteikumus, paredzot, ka turpmāk āra treniņos varēs pulcēties līdz 20 cilvēkiem līdzšinējo 10 vietā.

Līdz šim Ministru kabineta noteiktie ''Epidemioloģiskās drošības pasākumi Covid-19 infekcijas izplatības ierobežošanai'' noteikumi paredzēja, ka ārtelpās vienlaicīgi izglītības procesa gan formālajā, gan neformālajā izglītībā, darbā ar jaunatni, aktiermākslas kolektīvu mēģinājumos un sporta treniņos var būt grupās līdz 10 cilvēkiem.

Šodien Ministru kabinets skatīja priekšlikumus grozīt esošo normu un palielināt cilvēku skaitu līdz 20 cilvēkiem, kas tika atbalstīts. Kā arguments izmantots, ka ārtelpās ir pietiekama gaisa cirkulācija, kā arī lielāka iespēja ieturēt distanci. Rezultātā mācības un nodarbības arī lielākā grupā kā 10 cilvēkiem neradītu lielu saslimstības risku.

Piedāvātajā grozījumu anotācijā teikts, ka grozījumi veicinātu bērnu un jauniešu iesaisti sporta aktivitātēs ārtelpās. Tāpat ticis ņemts vērā fakts, ka vidējais treniņu grupas lielums profesionālās ievirzes un interešu izglītības sporta programmās ir 15 audzēkņi, līdz ar to šie grozījumi ļautu grupu vairs nedalīt vairākās treniņgrupās. Tas arī samazinātu treneru noslodzi.

Jau kopš 2020. gada novembra sākuma Latvijā ir ierobežota amatieru sporta aktivitātes, tāpat kā treniņu iespējas iekštelpās un jauniešu sports.

Izmantotie resursi:
https://www.mk.gov.lv/lv/notikums/m...

     [+] [-]

, 2021-05-18 22:47, pirms 3 gadiem
Latvija laikam atpalikusi nācija, ja Nīderlandē sēž pilna arēna visi bez maskām, Dallasa pilns stadions cīņu šovā, tāpat kā Floridā, mums atļāva 20 nopotētajiem ārā satikties