Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Eiropas čempionātā jauniešiem Standartdejās Latvijas pāris finālā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Eiropas čempionātā jauniešiem Standartdejās Latvijas pāris finālā
Finālistu apbalvošana. Foto no personīgā arhīva.

Pagājušajā nedēļās nogalē Rumānijā notikušajā Eiropas čempionātā jauniešiem (16-18 g.) Standartdejās (ST) Latviju pārstāvošie Deniss Gudovskis un Megija Morīte iekļuva finālā un izcīnīja 4.vietu, kamēr otram Latvijas pārim Vladislavam Pečenam un Aliksandrai Bahushevičai 15.vieta 56 pāru konkurencē. Par čempioniem kļuva mājinieki Pauls Redničs un Roksana Lučačiu.

Trīs nedēļas pēc Spānijā notikušā Eiropas čempionāta Latīņamerikas dejās jaunieši vecumā no 16 -18 gadiem Rumānijas pilsētā Timisoarā noskaidroja kontinenta labākos ST deju programmā. Latviju pārstāvēja čempionāta pirmo divu vietu ieguvēji – Denis Gudovskis/Megija Morīte un Vladislavs Pečens/Aliaksandra Bahusheviča, kuriem konkurenci sastādīja 54 pāri no 30 valstīm. Tālāk no mūsējiem tika Denis ar Megiju, sasniedzot otro finālu šajā gadā un iegūstot 4.vietu. Latvijas pāris labāko vērtējumu saņēma pēdējās divās no piecām dejām – Lēnajā Fokstrotā un Kvikstepā, un beigās viņiem pavisam nedaudz pietrūka līdz bronzas medaļām. Tikmēr savā debijā šāda mēroga čempionātos arī ļoti labi nostartēja Vladislavs Pečens un Aliaksandru Bahusheviču, kuriem izdevās apsteigt trīs ceturtdaļas no konkurentiem un iekļūt ceturtdaļfinālā. Vladislavs ar Aliaksandru ieņēma 15.vietu, vislabāko vērtējumu iegūstot trešajā dejā Vīnes valsī.

Finālā uzvaru svinēja pasaules reitinga līderi un galvenie favorīti P.Redničs un R.Lučačiu. Tikmēr lielisks panākums ar izcīnītajām sudraba medaļām baltkrieviem Jahoram Boldišam un Poļinai Miņejevai, reabilitējoties par neveiksmi pagājušā pasaules čempionātā, kur viņi palika 29.vietā. Daudz netrūka, lai pirmo reizi kopš 2008.gada, kad sāka rīkot Eiropas čempionātus jauniešiem, bez medaļas paliktu Krievijas dejotāji. Tomēr beigās trešo vietu izdevās nosargāt Maksimam Pugačovam un Kirai Oksas, kuri pirms diviem gadiem Rīgā kļuva par pasaules vicečempioniem Junioru II (14-15 g.) grupā. Finālā dejoja arī Lietuvas čempioni Andrejs Kovaļovs un Veronika Samoulite, bet labākais Igaunijas pāris Verners Laenots ar Silviju Barjabinu par nieka tiesu palika aiz fināla dalītā 8.-9.vietā.

Eiropas čempionāts abu programmu apvienojumā jeb 10 dejās paredzēts 11.jūnijā Ungārijas pilsētā Scombateli, kur Latvijai ir labas iespējas iegūt kādu no medaļām.

Rezultāti: worlddancesport.org