Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Čerkovskis: "Ungārijā tikt uz pjedestāla liedza jāšanas disciplīna"

Jānis Pārums

Čerkovskis: "Ungārijā tikt uz pjedestāla liedza jāšanas disciplīna"
Deniss Čerkovskis
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze

Latvijas modernās pieccīņas pārstāvis Deniss Čerkovskis, kurš pagājušās nedēļas nogalē Pasaules kausa posmā Šazalombatā (Ungārija) izcīnīja augsto ceturto vietu, sarunā ar Sportacentrs.com pastāstīja par savu līdzšinējo sezonu un olimpiskajām cerībām.

"Darbs ir ieguldīts, tāpēc arī viss notiek. Daudz treniņos padarīts šosezon, tāpat arī iepriekšējos gados. Spriežot pēc rezultātiem sportiskā forma tikai uzlabojas, bet tas ir normāli," sacīja Deniss Čerkovskis. "Pirmajā posmā, kur ieņēmu tikai 21.vietu, kaut kādas problēmas ar aklimatizāciju bija, laika starpība tomēr nopietna, bet visu novelt uz aklimatizāciju nebūtu pareizi. "

Komentējot labi aizvadīto pēdējo posmu, kurā Deniss izcīnīja ceturto vietu, sportists sacīja: "Paukošanā un peldēšanā biju savās vietās, bet jāšanā, ja salīdzina ar tiem, kas iekļuva pirmajā trijniekā, man bija vismazākais punktu skaits. Jāšana mani nedaudz iegāza, jo skriešanas un šaušanas kombinācijā uzrādīju labu rezultātu. Bet iespēju atspēlēt zaudēto bija maz, jo šaušanā kļūdījos tikai vienreiz."

"Jebkurā gadījumā joprojām varu pielikt ikvienā no pieccīņas veidiem. Visvairāk jāšanā, kur nevienā no trim posmiem neesmu sasniedzis maksimālo rezultātu. Peldēšanā un skriešanā arī sekundes, kas var uzlabot kopējo rezultātu. Savukārt paukošanā ar vienu dūrienu uzvarēt visus pretiniekus būtu ne tikai meistarība, bet arī veiksme. Šaušanā, kamēr nešauj bez kļūdām, vienmēr ir iespējas izaugsmei," piebilda Čerkovskis.

Čerkovskis joprojām nav kvalificējies Londonas olimpiskajām spēlēm. Par to vai Deniss piedalīsies olimpiādē, skaidrs būs tikai vasaras sākumā: "Pa taisno [caur čempionātiem] uz olimpiskajām spēlēm vairs nav iespējams pat, ja es uzvaru pasaules čempionātu. Lai tiktu uz Londonu, 1.jūnijā reitingā jābūt desmitniekā no tiem, kas vēl nav kvalificējušies."

Jāatgādina, ka Pasaules kausa pirmajā posmā ASV Čerkovskis izcīnīja 21.vietu, otrajā posmā Brazīlijā viņš bija desmitais, bet trešajā posmā, kas pagājušās nedēļas nogalē Ungārijā ieņēma ceturto vietu. Ceturtais posms šajā nedēļas nogalē notiks Rostovā (Krievija). Maijā notiks gan pasaules čempionāts, gan Pasaules kausa fināls – abas sacensības ietilpst arī Čerkovska plānos.