Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Krievijas vietā šaha olimpiādi uzņems Indija

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Krievijas vietā šaha olimpiādi uzņems Indija
Foto no fide.com.

Starptautiskā Šaha federācija (FIDE) informē, ka tā no Maskavas uz Indijas lielpilsētu Čenaju ir pārcēlusi šaha olimpiādi. Pagaidām tiek plānots, ka olimpiāde notiks vasaras vidū, kā sākotnēji plānots, proti, no jūlija beigām līdz augusta sākumam.

Par Olimpiādes norises vieta Čenajā ir izvēlēts konferenču centrs "Four Points by Sheraton". Tas atrodas vienā no tūristu iecienītākajām vietām Dienvidindijā, Kā zināms, olimpiādi Krievijas galvaspilsētā atcēla uzsāktā kara dēļ.

"Ņemot vērā pašreizējās SOK rekomendācijas, FIDE padome līdz nākamajam paziņojumam atstādina Krievijas un Baltkrievijas valstsvienības no dalības oficiālajos FIDE turnīros," teikts paziņojumā. Abu valstu spēlētāji FIDE pasaules čempionāta cikla individuālajos turnīros drīkstēs piedalīties zem FIDE karoga.

Jau ziņots, ka Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) valde februāra beigās savā paziņojumā aicināja starptautiskās sporta veidu federācijas neļaut Krievijas un Baltkrievijas sportistiem piedalīties sacensībās.

Izmantotie resursi:
Latvijas Šaha Federācija

     [+] [-]

, 2022-03-18 14:03, pirms 3 gadiem
Šaha olimpiādi tik ātri noorganizēt ir ārkārtīgi sarežģīti, piemēram, ir īsā laikā jāizbūvē vairāki jauni šaha galdiņi, no kaut kurienes ir jāatbuksē figūras, tam visam ir jārada jaunus ceļus, kas spēj panest smago tehniku, jāceļ viesnīcas desmit miljardiem fanu, kas olimpiādi vēlas vērot klātienē, kas vēlēsies alkoholu, ielas meitas, rīkot grautiņus utt. Rietumu pasaulē tādai infrastruktūrai nav analaoga! Indieši malači!