Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pāriem jāaizstāv Ziemeļeiropas kausa ieguvēju tituls

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Piektdien Starptautiskajā izstāžu hallē Ķīpsalā sāksies viens no lielākajiem starptautiskajiem sporta deju festivāliem pasaulē “Baltic Grand Prix”, kas norisināsies trīsdesmit ceturto reizi. Trijās sacensību dienās dažādās vecuma grupās pieteikušies startēt vairāk nekā 2200 deju pāri no četrdesmit valstīm. Sestdien par pasaules čempiona titulu Latīņamerikas dejās cīnīsies Juniori, svētdien paredzēts Pasaules kauss Standartdejās pieaugušajiem, bet jau pirmajā Starptautiskā sporta deju festivāla dienā norisināsies Ziemeļeiropas čempionāts.

Tātad jau rīt dažāda vecuma dejotāji cīnīsies Ziemeļeiropas čempionātā, kurā pēdējos deviņus gadus valstu ieskaitē tiek izcīnīts ceļojošais kauss. Šī tradīcija pēc Latvijas iniciatīvas aizsākās 2006.gadā, kad čempionāts norisinājās pie mums. Līdz ar to šogad būs apaļa jubileja – desmitā reize. Tā kā pagājušā gadā Somijas galvaspilsētā Helsinkos uzvaru svinēja Latvijas komanda, tad šogad mēs būsim titula aizstāvētāji. Tas ir ļoti atbildīgs uzdevums, tāpēc jo īpaši svarīga ir pašu labāko mūsu pāru piedalīšanās.

Ziemeļeiropas čempionātā sākotnēji piedalījās astoņu valstu dejotāji – trīs Baltijas valstu, kā arī piecu Ziemeļvalstu (Zviedrija, Somija, Norvēģija, Islande, Dānija), bet kopš 2014.gada ir pievienojušās vēl divas valstis – Vācija un Polija. Tātad šobrīd kopējais dalībvalstu skaits sasniedz desmit. Sacensībās piedalās sešu grupu pārstāvji, sākot ar Junioriem I (12-13.g.) un beidzot ar Senioriem (virs 35 g.). Dejotāji sacenšas abās individuālajās programmās – Standartdejās un Latīņamerikas dejās. Katru valsti var pārstāvēt neierobežots pāru skaits, taču ieskaitē tiek ņemti vērā valsts divu labāko pāru rezultāti katrā grupā un katrā deju programmā.

Latvija ir ne tikai titula aizstāvētāji, bet arī tā valsts, kurai visvairāk ir izdevies uzvarēt komandu ieskaitē. Līdzšinējās deviņās reizes mūsu pāri ir triumfējuši trijās no tām, kamēr tuvākajiem sekotājiem Igaunijai un Dānija ir pa divām uzvarām. Savukārt lietuviešiem, kuri itin bieži sasniedz ļoti augstus rezultātus visās vecuma grupās pasaules čempionātos, Ziemeļeiropas čempionātā nav izdevies tikt pie augstākā panākuma. Šogad sīvākie pretinieki solās būt Igaunija un Vācija.

Piektdien Ziemeļeiropas čempionāts sāksies plkst. 9.00. Biļetes varēs iegādāties sacensību vietā vai arī Biļešu Paradīzes tirdzniecības vietās. Sacensības filmēs un būs redzemas Sportacentrs.com. un LMT Straume.