Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Olimpietis Akmens uzvar priekšsacīkstēs un iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā

Agris Suveizda

Olimpietis Akmens uzvar priekšsacīkstēs un iekļūst pasaules čempionāta pusfinālā
Roberts Akmens. Foto: f64

Dānijas galvaspilsētā Kopenhāgenā rit otrā diena pasaules čempionātā smaiļošanā un kanoe. Tokijas olimpisko spēļu finālists Roberts Akmens 200 metru smaiļošanas vieninieku distanci sācis ar pirmo vietu savā priekšbraucienā.

Priekšsacīkstēs kopumā piedalījās 28 smaiļotāji, kuri tika sadalīti četros priekšbraucienos, noskaidrojot vienīgo smaiļotāju, kurš netiks pusfinālā. Roberts Akmens startēja otrajā priekšbraucienā un tajā uzvarēja ar laiku 36,95 sekundes. Latvietis par 0,36 sekundēm apsteidza baltkrievu Aļakseju Misjučenku un uzrādīja kopumā piekto ātrāko laiku.

Īstā cīņa gan sāksies pusfinālā, un Akmens plkst. 17:05 pēc Latvijas laika piedalīsies otrajā pusfinālā, kurā sacentīsies arī Tokijas olimpisko spēļu ceturtās vietas īpašnieks ungārs Kološs Čizmadija. No deviņiem pusfināla dalībniekiem labākie trīs tiks A finālā, bet vēl trīs smaiļotāji vietas dalīs B finālā. Akmens Tokijas olimpiskajās spēlēs sasniedza A finālu, kurā palika pēdējais un ieguva astoto vietu, bet 2019. gada pasaules čempionātā Ungārijas pilsētā Segedā A finālu sasniegt neizdevās.

Madara Aldiņa šorīt sasniedza pusfinālu 500 metru distancē, astoņu smaiļotāju konkurencē ar laiku 2:03.93 ieņemot septīto vietu. Mājiniece Emma Jorgensena uzvarēja ar rezultātu 1:59.15 un automātiski iekļuva finālā, nākamās sešas smaiļotājas tika pusfinālā, bet priekšbrauciena vājākajai dalībniecei Marianai Petrušovai no Slovākijas cīņa ir beigusies. Aldiņai plkst. 15:00 paredzēts arī pusfināls 200 metros, kurā deviņas smaiļotājas sacentīsies par trim vietām finālā, bet 500 metru pusfinālu viņa aizvadīs divarpus stundas vēlāk.

Smaiļošanas divnieku 500 metru distancē piekto vietu priekšbraucienā ieguva Aldis Vilde un Aleksejs Rumjancevs, kuri tika pie rezultāta 1:36.96. Uzvarētāji Tobīass Šulcs un Martins Hillers no Vācijas bija par 4,23 sekundēm ātrāki un kvalificējās A finālam, nākamie seši tika pusfinālā, bet pēdējā vieta izstājās. Pusfināls Vildem un Rumjancevam šovakar plānots plkst.17:49. Tajā deviņi divnieki cīnīsies par trim vietām uz finālu, bet 4.-7. vieta iekļūs B finālā, vēl vienam divniekam B finālā tiekot ar rezultātu.

Izmantotie resursi:
copenhagen2021.spotfokus.com