Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Izglītības ministre informēs par situāciju jaunatnes sportā

Jānis Pārums

Izglītības ministre informēs par situāciju jaunatnes sportā
Tatjana Koķe
Foto: Oļesja Sokolova-Godovaņuka, f64

Piektdien – 18.septembrī, pulksten 11.00, Olimpiskajā sporta centrā (Grostonas ielā 6b, Rīgā) notiks "Latvijas sporta konference", kuras mērķis ir analizēt stāvokli jaunatnes sportā, sākoties jaunajam mācību gadam.

Konferenci rīko Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK), Latvijas Sporta federāciju padome (LSFP) un Latvijas Sporta skolu direktoru padome (LSSDP). Konferencē piedalīties aicināti pašvaldību vadītāji un par sportu atbildīgās amatpersonas; par sporta nozari atbildīgās – Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM) Sporta departamenta pārstāvji; sporta skolu vadītāji un treneri, kā arī sporta federāciju vadītāji un citi sporta entuziasti.

LOK prezidents Aldons Vrubļevskis norāda: „Vairākkārtēji valsts budžeta grozījumi sporta skolu treneru darba algu nodrošināšanai radījuši nopietnus draudus jaunatnes sporta sistēmai valstī. Valdība paredz atbildību par sporta skolu tālāko likteni novelt uz pašvaldību pleciem. Turklāt šī draudīgā situācija izveidojusies brīdī, kad pēc teritoriālās reformas darbu uzsākušas 118 jaunās pašvaldības.”

Plānots, ka konferences atklāšanā sporta speciālistus, trenerus un pašvaldību pārstāvjus uzrunās izglītības un zinātnes ministre Tatjana Koķe, kura informēs par aktualitātēm un plānoto jaunatnes sportā. Ministre uzsver, ka šāda konference un kopumā mērķtiecīga un konstruktīva sadarbība ar sociālajiem partneriem ir būtiska, jo īpaši laikā, kad notiek darbs pie nākamā gada valsts budžeta projekta. Budžeta sagatavošanas gaitā panākts risinājums saistībā ar pašvaldību dibināto sporta skolu treneru algām, esošo resursu ietvaros paredzot tām 3,2 miljonus latu.

Ministre norāda: „Neskatoties uz jūnijā pieņemtajiem grozījumiem valsts budžetā, kā rezultātā pilnībā tika noņemts finansējums sporta skolu treneru algām 2009.gada pēdējiem četriem mēnešiem, IZM, samazinot savu aģentūru skaitu un izdevumus, nodrošinājusi pusmiljonu latu sporta skolu treneru algām no septembra līdz decembrim. Turklāt arī pašvaldības ir atbildīgi iesaistījušās šī jautājuma risināšanā”.

Ar savu redzējumu par stāvokli jaunatnes sportā dalīsies arī Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) priekšsēdētājs Andris Jaunsleinis, LOK prezidents Aldons Vrubļevskis un citi.

Jūnija vidū notikušajā LOK un LSFP sanāksmē jau tika apspriesta kritiskā situācija ar pašvaldību sporta skolu treneru algām, kas izveidojusies, valstij pārtraucot piešķirt finansējumu treneru darba samaksai 69 pašvaldību sporta skolās 2,39 miljonu latu apmērā, kā arī neparedzot šim mērķim finansējumu 2010.gadā.

16.jūnija sanāksmes dalībnieki vienbalsīgi apstiprināja LOK, LSFP un LSSDP aicinājumu Saeimai, valdībai, IZM un LPS. Dokumentā tika mudināts novērst bērnu tiesību aizsardzības likuma pārkāpumus, bet IZM aicināta nodrošināt finansējumu sporta skolu treneru darba samaksai no 2009.gada 1.septembra līdz 31.decembrim, tādējādi neizjaucot sporta skolu sistēmu un dodot pašvaldībām laiku jautājumu izlemšanai par sporta skolu tālāko likteni, gatavojot pašvaldību budžetus 2010.gadam.

Informāciju sagatavoja:
Ilze Āķe-Vīksne, LOK sabiedrisko attiecību speciāliste
Agnese Korbe, izglītības un zinātnes ministres preses sekretāre

  +2 [+] [-]

, 2009-09-17 13:39, pirms 15 gadiem
Ko vispār Koķe jēdz no sporta? Princapā neko...

     [+] [-]

, 2009-09-17 13:43, pirms 15 gadiem
ko viņa rubī... varētu zobus izretināt

     [+] [-]

, 2009-09-17 14:08, pirms 15 gadiem
man vienīgajam riebj,ka šeit liek šādas ziņas kas jebkādā veidā saistītas ar valdību?

     [+] [-]

, 2009-09-17 14:12, pirms 15 gadiem
kasirkas rakstīja: man vienīgajam riebj,ka šeit liek šādas ziņas kas jebkādā veidā saistītas ar valdību?
Neesi vienīgais, 99% e-sporta( tpfu sportacentra) lasītāju riebj, ka valdības un KM darboņi bāž degunu tur kur nevajag!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2009-09-17 16:38, pirms 15 gadiem
mafiozi

     [+] [-]

, 2009-09-17 17:32, pirms 15 gadiem
nodzērusies roža