Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Dzīvības koks uzsāk akciju

Andrejs Siliņš

No 19. septembra Sportland veikalos, pērkot jebkuru Reebok sieviešu kolekcijas preci, viens lats tiks ziedots Latvijā pirmās onkoloģisko pacientu rehabilitācijas programmas izveidei, kuras iniciators ir biedrība Dzīvības koks. Akcija ilgs līdz oktobra beigām.

Onkoloģisko pacientu psihosociālās rehabilitācijas programmas mērķis ir palīdzēt onkoloģiskajiem pacientiem izprast savu slimību un iekļauties sociālajā vidē. Šādas programmas ārvalstīs ir neatņemama onkoloģisko pacientu aprūpes sastāvdaļa un tiek uzskatītas par nozīmīgu posmu pacientu atveseļošanās gaitā. Latvijā rehabilitācijas programmas īstenošana ir onkoloģisko pacientu atbalsta biedrības Dzīvības koks inciatīva. Jau pērn ar ziedojumu palīdzību Dzīvības koks izveidoja bezmaksas palīdzības telefona līniju onkoloģiskajiem pacientiem un viņu tuviniekiem.

Šobrīd Latvijā onkoloģiskajiem pacientiem nav pieejama psihosociālā rehabilitācija pēcoperācijas laikā un ārstēšanās perioda gaitā. Organizācijas Dzīvības koks pārstāve Gunita Berķe ir pārliecināta, ka “izveidojot šo programmu un ieviešot rehabilitācijas iespējas, mēs palīdzēsim sievietēm pēc krūts vēža diagnostikas un ārstēšanas pilnvērtīgi atgriezties ģimenē, darbā un atgūt ticību saviem spēkiem”. Visā pasaulē oktobris tiek atzīmēts kā krūts vēža apzināšanās mēnesis, kura laikā īpaša uzmanība tiek pievērsta vēža savlaicīgai diagnostikai un ārstēšanai. Gandarījumu par iespēju piedalīties programmas īstenošanā pauž arī Reebok Baltics vadītāja Raina Loka – “Atbalstu krūts vēža profilaksei un rehabilitācijai Reebok īsteno visā pasaulē. Šogad arī Latvijā Reebok iesaistās ziedojumu akcijā un cer, ka tā pievērsīs sabiedrības uzmanību sievietes veselībai.”

Dzīvības koks ir nevalstiska onkoloģisko pacientu atbalsta organizācija, kas dibināta ar mērķi veicināt sabiedrības izpratni par krūts vēža un citu onkoloģisko slimību profilakses nozīmību un savlaicīgas ārstēšanas aktualitāti. Plašāku informāciju par akcijām un pasākumiem krūts vēža apzināšanās mēneša laikā var iegūt mājas lapā dzivibaskoks.lv.

Reebok International Ltd., kuras galvenā pārvalde atrodas Masačūsetsā, ASV, ir pasaules mēroga kompānija sporta un fitnesa tērpu, ikdienas apģērbu, apavu un aksesuāru dizaina, tirdzniecības un izplatīšanas jomā. Reebok International Ltd. ietilpst Adidas uzņēmumu grupā un pārstāv dažādus zīmola produktus, piemēram, Reebok – CCM Hockey un Sports Licensed Division.