Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rašmanei uzvara starptautiskajās sacensībās ložu šaušanā Igaunijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Rašmanei uzvara starptautiskajās sacensībās ložu šaušanā Igaunijā
Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Vakar Igaunijas galvaspilsētā Tallinā norisinājās starptautiskās sacensības ložu šaušanā “Baltās rozes kauss”, kur par uzvarētāju triju Baltijas valstu dalībnieču vidū kļuva Agate Rašmane.

Starptautiskajās sacensībās ložu šaušanā Tallinā piedalījās pistoļnieces no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas. Sacensībās tika izpildīts olimpiskais vingrinājums ar mazkalibra pistoli - 30 šāvieni par mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamo mērķi 25 metru distancē

Agate Rašmane uzrādīja labāko rezultātu gan kvalifikācijā (570 punkti), gan vingrinājuma finālā. Mūsu olimpiete cīņā par pirmo vietu apsteidza tuvāko sāncensi Jekaterinu Ždanovu no Lietuvas. Trešao vietu ieguva Anita Krieķe-Jermacāne, kas kvalifikācijā sasniedza 565 punktus, bet finālā stabili izcīnīja trešo vietu. Rūtai Spriņģei 557 punkti un 6.vieta, Janai Lindbergai ar iegūtajiem 538 punktiem 7.vieta, bet Iluta Vilcāne, kura nopelnīja 537 punktus, ieņēma 8.vietu. Alisei Dvarišķei 526 punkti un 9.vieta, bet Sanijai Didžei -14.vieta.

Starptautiskās ložu šaušanas sacensības “Baltās rozes kauss” ik gadu notiek Igaunijā, uz to pulcējot labākās sportistes no Baltijas valstīm šaušanā ar sporta pistoli 25 metru distancē.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle