Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šajā nedēļas nogalē Valmierā notiks ''Nordic Cup'' airēšanas slalomā

Toms Mālmeisters
Toms Mālmeisters

Šajā nedēļas nogalē Valmierā notiks ''Nordic Cup'' airēšanas slalomā
Foto: LKA

Latvijas Kanoe asociācija informē, ka šonedēļ Valmierā notiks airēšanas slaloma sacensības Valmierā, kuras noritēs ''Nordic Cup'' ietvaros. Šajās sacensībās piedalīsies sportisti no Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un tuvākajām reģiona valstīm.

2021. gadā Latvijas Kanoe asociācija (LKA) atjaunoja vēsturisko sacensību seriālu, pēc vairāk nekā 20 gadu pārtraukuma noorganizējot starpvalstu sacensības airēšanas slalomā - "Nordic Cup". Arī 2022. gadā LKA organizē šo starptautisko sacensību seriālu, piesaistot Igaunijas Kanoe federāciju ar airēšanas sporta klubu SK "Pirita" un Zviedrijas partnerorganizāciju “Falu Kanotklubb”.

Sacensībās piedalīsies sportisti no Ziemeļvalstīm, Baltijas valstīm un arī citām tuvākajām reģiona valstīm. Šogad “Nordic Cup” norisināsies sešos posmos trīs valstīs – no 18. līdz 19.jūnijam Latvijā, no 25. līdz 26.jūnijam Igaunijā, no 24. līdz 25.septembrim Zviedrijā – pa divām sacensībām katrā valstī. Šī gada "Nordic Cup" tiek papildināts ar jaunievedumu airēšanas slaloma sportā – sprinta slaloma distanci, kas būs sacensību atklāšanas disciplīna piektdien, 17. jūnijā.

Šī dinamiskā un skatītājiem tik aizraujošā disciplīna ļaus sportistiem parādīt savas airēšanas iemaņas citā perspektīvā. Aptuveni 30 sekunžu garā slaloma distance prasīs no sportistiem gan eksplozīvā spēka, gan spēka izturības īpašības, kā arī precizitāti un maksimālu koncentrāciju ikvienā trases centimetrā. Skatītājiem šis ir kā “deserts pirms pamatēdiena”, kas ir klasiskās airēšanas slaloma sacensības. Sprinta slalomā piedalīsies jaunie slaloma sportisti, kā arī pieredzējuši un starptautiskajā arēnā rūdīti airēšanas slalomisti no Eiropas Ziemeļvalstu reģiona.

Latvijas Kanoe asociācija (LKA) kā organizācija darbojas pēc rūpīgi izstrādātas sporta veida attīstības stratēģijas ar galveno mērķi - veicināt airēšanas slaloma pieejamību un profesionālo izaugsmi Latvijā, kas orientēta uz starptautiskiem panākumiem, kā arī veselīgu dzīvesveidu, sportojot pie dabas. Šī sezona LKA beidzot ļaus arī saprast organizācijas potenciālu un nospraust konkrētus ilgtermiņa plānus.

Jau pavisam drīz pēc "Nordic Cup" Latvijas Kanoe Asociācija ar LKA jaunatnes izlasi dosies pārstāvēt Latvijas vārdu Eiropas junioru kausos Krakovā (Polija) un Raudnicē, (Čehija), kur krāčaino upju laivu meistari rāda ļoti atzīstamu sniegumu.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas Kanoe asociācija