Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Strautmanim sudraba medaļa EČ šaušanā ar pistoli 50 metru distancē

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Strautmanim sudraba medaļa EČ šaušanā ar pistoli 50 metru distancē
Lauris Strautmanis. Foto: Latvijas šaušanas federācija.

Latvijas šāvējs Lauris Strautmanis šodien Polijā notiekošajā Eiropas čempionātā šaušanā ar brīvās sistēmas pistoli "Open" klasē ieņēma otro vietu 50 metru distancē.

Trenera Zigfrīda Markaiņa audzēknis 31 sportista konkurencē izcīnīja sudraba medaļu Eiropas čempionātā, sašaujot 60 šāvienos 557 punktus no 600 iespējamiem. Lauris ar pēdējo sēriju 96 punkti nostiprinājās otrajā vietā.

Tikai par vienu punktu Strautmanis atpalika no Eiropas čempiona Žao Koštas no Portugāles., kurš ieguva 558 punktus. Serbijas sportists Damirs Mikecs ieguva trešo vietu ar līdzīgu rezultātu kā Laurim - 557 punkti, bet serbam bija sliktāka pēdējā sērija, tāpēc viņam bronza.

Šajā pašā vingrinājumā otrs Latvijas sportists Emīls Vasermanis sakrāja 548 punktus, kas viņam ļāva iekļūt desmitniekā un iegūt 7.vietu.

Iepriekš jau ziņojām, ka vakar, 15.septembrī, mūsu vīriešu izlase Eiropas čempionātā piedalījās vingrinājumā ātršaušanā ar mazkalibra pistoli pa mērķi ar melno apli. Vislabāk no visiem nostartēja Lauris Strautmanis, ar 563 punktiem ierindojoties 13.vietā.

Atgādinām, ka šajā Eiropas čempionātā junioru konkurencē Daniels Vilciņš ieguva sudraba un bronzas medaļu.

Eiropas čempionāts Vroclavā norisināsies līdz svētdienai.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
Latvijas Šaušanas federācijas
valdes locekle