Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nedēļas nogalē noskaidroti Latvijas čempioni skeitborda slalomā

Nedēļas nogalē noskaidroti Latvijas čempioni skeitborda slalomā
Publicitātes foto

Divu dienu garumā Madonā, sporta un atpūtas kompleksā ‘’Smeceres Sils’’ norisinājās ‘’Madonas longbordu festivāls 2013’’.

Sestdien sacensību ievadā tika noskaidroti Latvijas čempioni skeitborda slalomā. Bērnu grupā nepārspēta palika liepājniece Alise Salicka, otrā Mare Belta, bet trešais Patriks Jostmanis. Par junioru čempionu kļuva vēl viens Liepājas pārstāvis – Toms Dreiblats, savukārt dāmām rīdziniece Elīza Marija Gailīte. "Open" grupā trešo gadu pēc kārtas slaloma disciplīnās nepārspēts palika Gustavs Gailītis, aiz sevis atstājot talsinieku Salvi Skaraini un junioru čempionu Dreiblatu.

Pēcpusdienā sacensības turpinājās ar noslēdzošo Latvijas longbordu nobrauciena sērijas posmu, kas pulcēja vēl nebijušu dalībnieku skaitu, kuru vidū bija arī viesi no Baltkrievijas, Lietuvas un Moldovas. Pēc 2 stundu laikā aizvadītiem 8 treniņbraucieniem sākās kvalifikācijas braucieni, lai noskaidrotu braucēju sadalījumu finālbraucienos. Kvalifikācijā jau piektās sacensības pēc kārtas (skaitot arī 2012.gada sacensības) uzvarēja Gailītis, kuram tikai 0,19 sekundes zaudēja ātrākais Lietuvas longbordists Luks Kirkilionis, savukārt sezonu izlaidušais Marks Kiseļovs atpalika vēl 0,45 sekundes (pēdējo reizi sacensībās viņš piedalījās tieši pirms gada, kad Madonā kļuva par Latvijas vicečempionu nobraucienā). Labāko četrinieku kvalifikācijā noslēdza Alvils Bijons, kuram sekoja iepriekšējā posma uzvarētājs Āris Muitinieks, kā arī ātrākais no junioriem – Toms Dreiblats.

Pirms "Open" grupas finālbraucienu sākuma tika noskaidroti arī šo sacensību uzvarētāji "Masters", dāmu un junioru konkurencē (finālbraucieni notika vēlu vakarā, kad trasē tika ieslēgts mākslīgais apgaismojums). Masters grupā savu favorīta statusu apliecināja Viļņas pārstāvis Kirkilionis, kuram pārliecinoša uzvara – otrā vieta ātrākajam no Latvijas pārstāvjiem Masters grupā – Artjomam Smirnovam, savukārt 3.vietu izcīnīja Erikas Jaksiboga, aiz kura ierindojās Ģirts Vārtiņš.

Dāmām pārliecinoša uzvara Elīzai Marijai Gailītei, 2.vieta Elzai Volontei, bet 3.vieta Lienei Bērziņai, kurai šis bija pirmais pjedestāls nobrauciena sacensībās. Uzreiz aiz pjedestāla palika Arta Skudrēna, bet 5.vieta dāmu grupā šo sacensību debitantei Kitijai Blūmai. Jāpiebilst, ka pēc pirmā kvalifikācijas brauciena no sacensībām traumas dēļ bija spiesta izstāties iepriekšējā Priekuļu posma uzvarētāja Žanna Ramanoviča no Baltkrievijas (vēlam drīzu atveseļošanos un gaidīsim atkal ciemos Latvijas sacensībās 2014.gadā!).

Junioru grupā šoreiz nepārspēts palika Dreiblats, liedzot Kārlim Karlsonam izcīnīt 3.uzvaru sezonā savās noslēdzošajās sacensībās junioru grupā (junioru grupā startē dalībnieki, kuri attiecīgā gada noslēgumā nav sasnieguši 18 gadu vecumu). Trešais gluži tāpat kā iepriekšējās sacensībās palika Ernests Liepiņš, bet 4.vieta sacensību debitantam Jānim Geisteram.

"Open" grupas braucieni katrā kārtā sagādāja ne mazums pārsteigumu – mazajā finālā uzvarēja un 5.vietu izcīnīja junioru vicečempions Kārlis Karlsons, aiz sevis atstājot Kasparu Balamovski, baltkrievu Oļegu Ramanoviču, kā arī Eināru Lansmani.

Lielajā finālā uz starta stājās Gailītis, Kirkilionis, Kiseļovs un Bijons, kuri bija arī ātrākie kvalifikācijā. Jau no starta vadībā izrāvās Gailītis, kuram cieši sekoja visi pārējie. Trases vidusdaļā garās taisnes beigās Kirkilionis jau bija ticis viņam garām, savukārt pirms zigzag veida līkuma braucēji atkal bija blakus – tā kā šis līkums bija šaurs, Gailītim nācās nedaudz samazināt ātrumu, lai neriskētu saskrieties ar ātro lietuvieti, kā rezultātā zigzag līkumā dalībnieki iebrauca secībā – Kirkilionis, Gailītis, Kiseļovs un Bijons. Jau līkuma izejā pirmie divi atkal bija viens otram blakus un vien pie paša finiša par mazāk kā dēļa tiesu uzvaru izrāva Gailītis, Kirkilionim atvēlot otro vietu (tieši šādā secībā dalībnieki finišēja arī sezonas pirmajā posmā 1. un 2.jūnijā Priekuļos). 3.vieta Kiseļovam, bet 4.vieta Bijonam, kurš finālā startēja jau otrās sacensības pēc kārtas (Priekuļos viņam 3.vieta).

Svētdien pēc nobrauciena laureātu apbalvošanas brīvā un nepiespiestā atmosfērā norisinājās pirmās skate&shoot sacensības – tajās dalībniekiem bija jāveic distance gan no kalna, gan pa līdzenumu, jāieripo šautuvē un jāšauj pa mērķiem – par katru nesašauto mērķi dalībnieka rezultātam tika pieskaitītas 20 sekundes.
Dāmu grupā uzvara Lienei Bērziņai, otrā vieta Elīzai Marijai Gailītei, bet trešā – Artai Skudrēnai.

Savukārt vīru konkurencē par uzvarētāju kļuva Alberts Viegliņš, aiz sevis atstājot Ernestu Liepiņu un Āri Muitinieku.
Līdz ar to 2013.gada Latvijas longbordu nobrauciena sērijas sacensību sezona ir noslēgusies - organizatoru vārdā liels paldies visiem sacensību dalībniekiem, viņu saprotošajiem radiem un draugiem, kā arī sacensību atbalstītājiem.

Informāciju sagatavoja:
Latvijas skeitborda federācija