Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Stanovskis iekļūst pusfinālā pēc pirmā brauciena, juniori tomēr ārpusē

Reinis Grundspeņķis
Reinis Grundspeņķis

Stanovskis iekļūst pusfinālā pēc pirmā brauciena, juniori tomēr ārpusē
Latvijas airēšanas slaloma izlase atklāšanas ceremonijā 15. augustā
Foto: Canoe Europe

Kamēr Latvijas slaloma airētājs Samuels Stanovskis Eiropas U23 čempionāta pusfinālā iekļuva jau pēc pirmā brauciena, Latvijas juniori nespēja tikt galā ar sarežģīto Bratislavas trasi, paliekot ārpus pusfināla.

20 gadus vecais RAK (Rīgas airēšanas klubs) pārstāvis Samuels Stanovskis veiksmīgi pārvarēja kvalifikācijas sacensības K1 klasē U23 vecuma grupā, ierindojoties 20. vietā, kas ir pati pēdējā pozīcija, ar kuru iespējams automātiski iekļūt pusfinālā. Stanovskis trasi veica bez neviena soda punkta, finišējot pēc 91,04 sekundēm. Līderim Maturīnam Madorē no Francijas Stanovskis zaudēja 5,69 sekundes (Madorē arī bez soda punktiem). Taču visātrāk distance padevās pasaules un Eiropas čempionātu medaļniekam, slovēnim Martinam Srabotņikam, tomēr viņš guva četras soda sekundes, ierindojoties 8. vietā.

Tikmēr K1 klasē junioriem otrajā braucienā Čunovo trase izrādījās pārāk sarežģīta gan Ivo Kurvinam, kurš pirmajā mēģinājumā ar to bija ticis galā diezgan veiksmīgi un ierindojies augstajā 23. vietā, gan Edgaram Grāvītim, kuram šoreiz labāks rezultāts kā pirmajā braucienā, taču arī daudz nopietnu kļūdu.

16 gadus vecais Kurvins (Eiropas junioru čempionāta debitants) trasē bija devies ar lielu apnēmību sasniegt pusfinālu, taču no līdzsvara viņu izsita daudzās soda sekundes, kas sakrājās trases pirmajā daļā (visā braucienā 12). Taču arī kopumā skatoties šis brauciens bija lēnāks nekā no rīta, kad izdevās distanci veikt par vairāk kā 20 sekundēm ātrāk. Šoreiz 137,14 sekundes un beigās 26. vieta - līdz pusfinālam pietrūka 32,20 sekundes.

Savukārt Edgars Grāvītis, kuram šis bija otrais Eiropas junioru čempionāts (2017. gadā 49. vieta šajā pašā distancē) otro braucienu aizvadīja labāk nekā pirmo. Šoreiz viņš spēja tikt galā ar to vietu trasē, kurā pieļāva visrupjāko kļūdu no rīta, taču nespēja laivu savaldīt jau pie nākamajiem vārtiem, kad viņš apgāzās un ar galvu nonāca ūdenī (tieši tos vārtus viņš arī izlaida, kas deva 50 soda sekundes). Ar rezultātu 187,20 Grāvītis ierindojās 35. vietā un no pusfināla atpalika par 82,26 sekundēm.

Rīt Bratislavas ūdeņos dosies arī divi Latvijas pārstāvji C1 klasē - 18 gadus vecie Stefans Romanoss un Gļebs Voroņko, kuriem starts paredzēts attiecīgi 10:44 un 10:46 pēc Latvijas laika. Tāpat Latvijai paredzēts starts arī K1 komandu finālsacensībās - trasē mūsējie dosies tieši pulksten 17:00.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja