Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šišlovai Eiropas čempionātā devītā vieta, Rubļevskai – 18.

Jānis Celmiņš

Šišlovai Eiropas čempionātā devītā vieta, Rubļevskai – 18.
Jeļena Rubļevska
Foto: Romāns Kokšarovs, f64/Sporta Avīze

Latvijas modernās pieccīņas pārstāves Olga Šišlova un Jeļena Rubļevska Polijā notikušajā Eiropas čempionātā izcīnījušas attiecīgi devīto un 18. vietu, vēsta sacensību organizatori.

Finālsacensībās, kas notika pirmdien, startēja 35 no 36 sportistes, kuras bija izcīnījušas tiesības startēt finālā.

Olga Šišlova paukošanā uzrādīja vien dalītu 20. labāko rezultātu, bet sacensību turpinājumā Latvijas pārstāvei jau veicās krietni labāk. Peldēšānā Šišlova spēja sasniegt 15. labāko rezultātu, bet jāšanā piekto. Kombinācijā (skriešana un šaušana) Šišlova trasē devās 49 sekundes aiz līderes, finišā uzrādot 11. rezultātu, kas summā mūsu sportistei deva 5256 punktus un ļāva ierindoties devītajā vietā.

Jeļena Rubļevska tikmēr sacensības uzsāka ar piekto vietu paukošanā, kam sekoja 34. vieta peldēšanā un 17. vieta jāšanā. Skriešanas un šaušanas distancē Latvijas pārstāve devās minūti un 24 sekundes aiz līderes, finišā uzrādot 21. rezultātu. Kopumā Rubļevska finālsacensībās sakrāja 5116 punktus, kas viņai sacensību noslēgumā deva 18. vietu.

Par Eiropas čempioni kļuva ungāriete Sofija Foldhacī, kurai summā 5452 punkti, sudrabs un bronza ukrainietēm Žannai Buriaki (5416) un Anastasijai Spāsai.

Finālsacensībās vīru konkurencē cīņā šodien dosies Deniss Čerskovskis.

Izmantotie resursi:
Pentathlon.org - UIPM Homepage