Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Šorttrekisti: "Būs liels azarts!"

Jānis Pārums

Šorttrekisti: "Būs liels azarts!"
Haralds Silovs un Evita Krievāne

Tieši tā divi labākie Latvijas šorttrekisti Evita Krievāne un Haralds Silovs otrdienas "Sporta studijā" LTV 7 apgalvoja par šonedēļ Ventspilī gaidāmo Eiropas čempionātu.

Latvijā pirmo reizi klātienē varēs skatīt mūsu kontinenta labākos šorttrekistus, turklāt Haraldu Silovu daudzi ierindo medaļu pretendentu vidū.

Jauni , jautri un dzīvespriecīgi – tādu iespaidu studijā atstāja Latvijas labākie "īsā celiņa" slidotāji. Abi stāstīja gan par saviem pirmajiem soļiem šajā sporta veidā, gan raksturoja šorttreka specifiku. Reizēm izteicienos pazibēja arī jaunības maksimālisms vai pat lecīgums, taču mērķtiecību abiem nevar pārmest. Haralds Silovs:"Šortrreks jau vispār ir līdzīgs treka riteņbraukšanai, tomēr te viss notiek nevis trekā, bet gan uz ledus."

Mūsējie ļoti nopietni gatavojas gaidāmajam Eiropas čempionātam, turklāt kā mājiniekiem beidzot ir iespēja izvēlēties labākos treniņu laikus. Evita Krievāne: "Eiropas čempionāts mūsu kontinentā tomēr ir galvenie mači, citiem pasaulē varbūt savādāk. Korejiešiem un ķīniešiem ļoti daudz ko izsaka Āzijas čempionāts un pirmais trijnieks tur puslīdz droši garantē medaļas arī Olimpiskajās spēlēs un pasaules čempionātā."

Šorttreks ir ātrs un atraktīvs sporta veids, kurā nepieciešama arī ļoti laba tehnika, ja tiktu galā ar centrbēdzes spēku pagriezienos.” Tikai 30 procenti no visa apļa garuma ir taisnes , pārējo distanci sastāda pagriezieni,” atzīst Evita Krievāne. Daudzi šorttrekisti savulaik sākuši slidot ar hokeja vai daiļslidošanas slidām, taču profesionālā līmenī jāizmanto specifisks inventārs. "Slidas asmeņi ir garāki un arī šaurāki nekā hokejā, aptuveni 1,1 vai 1,2 milimetri platumā , hokejā asmeņi ir daudz platāki, līdz ar to grūtāk noturēt ātrumu. Tiesa, hokejā parasti izdodas labāks starts, taču vēlāk nav cerību slidot tik ātri," teica Evita. Paši sportisti arī esot samērojuši spēkus ar hokejistiem un tie ātrumā ar savām slidām netiekot līdzi.

Ļoti specifiska esot arī slidu un asmeņu sagatavošana, katrs izvēloties savu locījumu, asinājumu utt. Ja ledus ir ļoti labs, piemēram, Kalgari, nedēļā pietiek ar vienu asināšanas reizi. Ja ledus nav tik kvalitatīvs, asmeņi jāasina ik pirms treniņa. Pamazām mūsējie Nīderlandes speciālista Jerūna Otera vadībā esot apguvuši vissīkākās slidošanas nianses.

Pats sporta veids ir ekstrēms, ar neretiem kritieniem, tomēr visi sportisti savā starpā esot samērā draudzīgi. Gadās arī sadursmes, bet ilgi neviens ļaunu prātu neturot. Pagaidām šorttreku gan nevar uzskatīt par izteikti profesionālu veidu, jo lielu naudu ar to nenopelnīt. "Ja godīgi, auto es nevarētu nopirkt par šorttrekā nopelnīto naudu," atzina Evita Krievāne.

Haralds Silovs neslēpa , ka pirms Eiropas čempionāta esot mazliet uztraukums, jo daudzi no viņa gaidot labus rezultātus. Evita Krievāne pat paredzēja, ka Haralds veiksmes gadījumā varot tikt arī pie zelta godalgas kādā no distancēm. Abi solīja interesantu cīņu taču varot gadīties arī nejaušības. Šorttrekā tiekot sasniegts 50 km/h liels ātrums un tas esot visai ekstrēmi.

  -2 [+] [-]

, 2008-01-16 10:31, pirms 16 gadiem
2. BILDE LABA :d:d

  +6 [+] [-]

, 2008-01-16 10:32, pirms 16 gadiem
a evita smukinja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-01-16 10:57, pirms 16 gadiem
Haraldiņš arī baigi smukiņais

  +4 [+] [-]

, 2008-01-16 11:28, pirms 16 gadiem
Jā, tikai Evita žvakst kā automāts - vispār Haraldu pie vārda nelaida. Baigi pļurkstīgā meiča

  +2 [+] [-]

, 2008-01-16 12:08, pirms 16 gadiem
Dāvis ar izstās tā, it kā nebūtu īsti pie vārda ticis

  +1 [+] [-]

, 2008-01-16 12:30, pirms 16 gadiem
Jū Čiksa baigi simpātiskā!

  +1 [+] [-]

, 2008-01-16 15:36, pirms 16 gadiem
Krievaane taa uz ausiim prot uzzseestie ska shausmas man pat briiizhiem zheel pasha ernshtreita palika jo shis briizhiem pat nezinaaja ka apklusinaat krievaani!! bet kopumaaa interesanta studija bija!!!!

     [+] [-]

, 2008-01-16 15:58, pirms 16 gadiem
mīlu

     [+] [-]

, 2008-01-16 23:38, pirms 16 gadiem
Jā, Kreivāne runā un runā un runā. Ja vēl jēga tajā bijusi...