Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Kalniņš izcīna 3. vietu starptautiskā turnīrā

Jānis Pārums

13. janvārī Francijas pilsētā Kalē notika Francijas karatē federācijas organizētais starptautiskais turnīrs karatē-do WKF (World karate federation) versijā kadetu vecumu (16-17 gadi) sasniegušajiem sportistiem.

Latviju šajā turnīrā pārstāvēja CK "Milons" karatisti Kalvis Kalniņš svarā līdz 60 kg. un Aleksandrs Cvetanovičs svara kategorijā līdz 70 kg.

Pirmais uz sacensību tatami izgāja Kalniņš. Veiksmīgi pārvarējis sacensību divas pirmās kārtas ar rezultātiem 7:1 un 6:2 jelgavnieks iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā, kur pretīm stājās Francijas izlases pirmajam numuram. Jau cīņas pirmajās sekundēs mūsu sportistam izdevās realizēt uzbrukuma kombināciju un izvirzīties vadībā ar 1:0. Turpmākāja cīņas gaitā pēc neveiksmīga mēģinājuma realizēt sānspērienu ar kāju galvā K. Kalniņam izdevās precīzs francuža kājas satvēriens ar metienu un sitienu turpinājumā, kur turpinājumā sekoja divu no trim līnijtiesnešu novērtējums uz 3 punktiem (sanbon). Taču mača tiesnesis izrādija klaju neobjektivitāti un punktus nepiešķīra. Pēc cīņas beigām tiesājošā brigāde par šo atgadījumu saņēma mutisku rājienu no Francijas karatē federācijas un turnīra galvenā tiesneša Rafaela Ortegas. Cīņas gaitā abi sportisti iesaistījās vairākās sitienu apmaiņās un pusminūti pirms cīņas beigām Kalvis bija vadībā ar 3:1, taču uzvaru pie šādas tiesnešu brigādes nosargāt latvietim nebij lemts, kā rezultātā zaudējums ar 3:5.

Sacensību turpinājumā Francijas izlases pārstāvis uzvarēja pusfināla cīņu un iekļuva finālā. Ar uzvaru pirms laika beigām un rezultātu 8:0 viņš kļuva par uzvarētāju. Savukārt milonietis cīņā par bronzas godalgu aizvadija vēl divas rezultatīvas cīņas, izcīnot uzvaras ar rezultātiem 6:1 un 5:0, tādā veidā ierindojoties trešajā vietā.

Otrs kluba "Milons" karatists Aleksandrs Cvetanovičs sekmīgi, uzvarot trīs apakšgrupas cīņas, iekļuva pusfināla, kur ar 0:2 piekāpās sacensību uzvarētājam no Francijas. Savukārt cīņā par bronzu milonietis izcīnīja uzvaruaru 8:0, pirms laika termiņa beigām beigām.

Informāciju sagatavoja:
Ck "Milons" preses dienests