Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Māra Gaiļa Ķīpsalas balvas regate izdevusies

13. septembrī Daugavā, iepretim Ģipša fabrikai Ķīpsalā, notika tradicionālā Māra Gaiļa Ķīpsalas balvas regate, kurā piedalījās 45 dalībnieki un 31 jahta (vējdēlis), t.sk., 7 ''Micro'', 7 ''Raceboard'' un 17 ''Optimist''.

Regatē valdīja spraigs Z, ZA virziena vējš 5 - 7 m/s. Notika visi plānotie 4 braucieni, un vienu sliktāko braucienu „meta” laukā. Turklāt regate beidzās pat par 2 stundām ātrāk nekā plānots. Tiesa, bija auksts. Ļoti auksts. Un kā atzina vindsērfingisti, ūdens šoreiz pat bija siltāks nekā gaiss.

Vissīvākā konkurence bija vērojama „Optimist” klasē. Pēc 1. brauciena vadībā bija Dana Spuriņa, pēc 2. brauciena līdera pozīcijā bija Rolands Zaļkalns, pēc 3. brauciena 1. vietā bija Marta Rause... Taču uzvaru kopvērtējumā izcīnīja 2007. gada regates uzvarētājs B. grupā – R. Zaļkalns (UJK), 2. vietā D. Spuriņa (PJK) un 3. vietā M. Rause (LLKA). Bet B grupā šogad uzvarēja Ričards Zvilna (PJK), kas kopvērtējumā ieņēma godpilno 4. vietu, B. grupas 2. vietā Madara Leimani (UJK), 3. vietā Matīss Jurgenovskis (PJK).

Arī „Micro” klasē cīņa bija ne mazāk nopietna, jo kā nekā šī regate ir iekļauta „Micro” klases reitingā (skat. sadaļu „Latvijas izlase”). Visi „Micro” startēja pāris sekunžu laikā, un gandrīz vienmēr vairums jahtu arī finišēja ne vairāk kā 20 sekunžu ietvaros. Regates kopvērtējumā nu jau ceturto gadu pēc kārtas „Micro” klasē uzvarēja jahta EVO (stūrmanis - Valters Romans, komandā - Gatis Graudums, Andrejs Buls), 2. vietā – jahta JULIA (stūrmanis – Ģirts Bērziņš, komandā - Pēteris Goldšteins, Eduards Celitāns), bet 3. vietā parādot lieliskus rezultātus pēdējos braucienos un 4. braucienā gandrīz pat apsteidzot uzvarētāju EVO – jahta VINDA (stūrmanis – Aivars Lakstīgala, komandā - Mārtiņš Lakstīgala, Monta Lejasbūda).

Savukārt „Raceboard” klasē spraigākā sāncensība bija nevis par 1. vai 2. vietu, bet gan par 3. vietu! Uzvaru regates kopvērtējumā pārliecinoši izcīnīja pieredzējušais Gunārs Rozenbergs un 2. vietu izcīnīja Alvis Ozoliņš. Taču, kas attiecas uz 3. vietu – lai gan vēl pirms pēdējā brauciena vienāds punktu skaits bija gan Aldim Šuriņam, gan Gundaram Osim, pēdējā braucienā nedaudz labāks bija G. Osis un līdz ar to – viņam arī 3. vieta kopvērtējumā!

Māra Gaiļa Ķīpsalas balvas regati organizēja biedrība „Burinieks” sadarbībā ar Latvijas Zēģelētāju savienību. Regates galvenais tiesnesis – Armands Plāte, protesta komitejas priekšsēdētājs – Ģirts Bērziņš. Regati atbalstīja veikals „Klips-B”. Regates organizatori pateicīgi arī LLKA un LOKBA par aizdotajām markām, Jānim Smelterim par tiesneša kuģa vadīšanu un Valdim Eistreiķim par regates motorlaivas vadīšanu.

Sīkāka informācija, t.sk., pilnie rezultāti un foto: sailing-latvia.lv

Informāciju sagatavoja:
Ilze Prūse

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja