Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latviešiem lieliski panākumi skeitborda slaloma sacensībās Čehijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latviešiem lieliski panākumi skeitborda slaloma sacensībās Čehijā
No kreisās: J.Kuzmins, G.Gailītis. A.Liskovs (otrais no labās. Foto no sportistu privātā arhīva.

Ar lieliskiem rezultātiem no starptautiskajām skeitborda slaloma sacensībām ‘’Skate’n’roll 2024’’ mājās atgriezušies Latvijas pārstāvji – rīdzinieki Dominika Adriāna Ozoliņa un Gustavs Gailītis, kā arī olainieši Jānis Kuzmins un Artūrs Liskovs.

Profesionāļu grupā pirmajā no disciplīnām, milzu slalomā, uzvarēja mājinieku jaunais talants Petrs Martinū. Otrā vieta šī gada absolūtajam Eiropas čempionam Gailītim, trešā čeham Josefam Štefkam, ceturto vietu ieņēma daudkzārtējais pasaules čempions Kuzmins, bet piektais bija Liskovs.

Pārējās divās disciplīnās, gan līnijslalomā, gan hibrīdslalomā, finālā tikās latvieši, kuri ir arī šī brīža aktuālie pasaules čempioni slaloma disciplīnās – Gustavs Gailītis un Jānis Kuzmins. Abos finālos uzvara Gailītim un otrā vieta Kuzminam. Savukārt Liskovam trešā vieta hibrīdslalomā un ceturtā līnijslalomā.

Dāmu grupā šī gada Eiropas vicečempione Dominika Adriāna Ozoliņa nodemonstrēja lielisku sniegumu milzu slalomā izcīnot otro vietu. Hibrīdslalomā viņai sestā, bet līnijslalomā septītā vieta. Milzu slalomā ātrākā bija čehiete Terēza Dvorakova, bet hibrīdslalomā un līnijslalomā ātrākā bija pasaules čempione Karolīna Vojtova.

Kopā sacensībās piedalījās 66 dalībnieki no 8 valstīm.

Latvijas skeitborda slaloma meistariem šīs sezonas galvenais starts paredzēts septembra vidū Itālijā, Kjeti, kur pasaules skrituļsportu spēļu ietvaros tiks noskaidroti šī gada pasaules čempioni slaloma disciplīnās.

Informāciju sagatavoja
Gustavs Gailītis