Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās mūsējie uzreiz aiz pusfināla

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Pasaules čempionātā jauniešiem Latīņamerikas dejās mūsējie uzreiz aiz pusfināla
N.Katkovskis/J.Manija. Šogad LA dejās mūsu pāriem Pasaules čempionātā neizdevās pietuvoties pagājušā gada rezultātiem. Foto:A.Kravčuks

Ķīnas pilsētā Čengdū notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 g.) Latvijas dejotāji Natans Katkovskis un Jeļizaveta Manija 63 pāru konkurencē ierindojās 15.vietā, bet Artūrs Voicehovičs ar Anastasiju Golubcovu palika trīsdesmit pirmie. Par pasaules čempioniem kļuva Krievijas pāris Ņikita Pavlovs un Darja Paļijeva.

Tikai trīs nedēļas pēc Ukrainā notikušā Eiropas čempionāta valstu divi labākie jauniešu grupas pāri LA dejās devās uz Ķīnu, lai sacenstos pasaules čempionātā. Latvijas pārstāvjiem šoreiz sanāca pilnīgi pretējs rezultāts nekā Eiropas čempionātā, proti, pasaules čempionātā savstarpējā konkurencē pārāki bija N.Katkovskis/J.Manija, kuri, ceturtdaļfinālā iegūstot 20 no 45 punktiem, palika tūdaļ aiz pusfināla un ieguva 15.vietu (Eiropas čempionātā viņiem 18.vieta – aut.piez.). Līdz pusfinālam viņiem pietrūka tikai divi punkti. Šoreiz Natanam un Jeļizavetai izdevās parādīt labāku sniegumu, it īpaši astotdaļfinālā, kad viņi iegāja ceturtdaļfināla divdesmitčetriniekā ar septīto rezultātu. Savukārt, A.Voicehovičam/A.Golubcovai, kuri Eiropas čempionātā parūpējās par patīkamu pārsteigumu, izcīnot astoto vietu, pasaules čempionātā tik liela veiksme vairs nestāvēja klāt, un nācās samierināties ar 31.vietu, taču tik un tā apsteidzot pusi no čempionātā startējušajiem.

Arī dažiem citu valstu pāriem bija ļoti atšķirīgi rezultāti. Polijas pāris, kas Eiropā bija 22.vietā, Ķīnā izcīnīja 7.vietu, savukārt, ukraiņiem, kas Eiropas čempionātā savās mājās bija fināla septītniekā, pasaules čempionātā „mājas sienas” vairs nepalīdzēja un nācās ierindoties savam sniegumam atbilstošākā 25.vietā.

Savu favorīta statusu apliecināja Krievijas pāris Ņikita Pavlovs un Darja Paļijeva, uzvarot visās piecās dejās un pirms trim nedēļām triumfam Eiropas čempionātā pievienojot arī pasaules čempionu titulu. Sudraba godalgas tika otram Krievijas pārim, bet trešo vietu tāpat kā kontinenta čempionātā izcīnīja rumāņi. Ja Eiropas čempionātos jauniešiem pēdējos gados, neskaitot šo gadu, labāk bija veicies mūsu kaimiņiem, tad, neskatoties uz šogad iegūto 15.vietu, pasaules čempionātos tika saglabāts Latvijas pārākums Baltijas valstu vidū, jo Igaunijas labākais pāris Vladislavs Tammi/Diāna Gavrilova ierindojās 18.vietā, bet lietuviešiem Mantam Kirvelim/Godai Siugzdinitei 22.vieta, savukārt mūsu kaimiņvalstu otrie pāri palika ceturtā desmita beigās.

Pagājušajā gadā pasaules čempionātā jauniešiem, kas, starp citu, arī notika Ķīnā, Latvija bija pārstāvēta finālā, jo sesto vietu izcīnīja Valters Frickauss un Līva Orleāna, bet pēdējā desmitgadē mūsu valstij 16-18.g. grupā LA dejās ir godalgotas vietas starptautiskajā mērogā. Pirms četriem gadiem turpat Ķīnā Latvijas pāris Vjačeslavs Višņakovs un Terēze Kižlo izcīnīja bronzas medaļas pasaules čempionātā LA dejās, bet vislabāko panākumu jauniešu grupā Pasaules čempionātos ir guvuši Jevgēņijs Suvorovs un Ņina Bezzubova, kuri 2004.gadā Spānijā kļuva par pasaules vicečempioniem (2006.gadā Slovēnijā viņiem trešā vieta – aut.piez.).

Pasaules čempionāts jauniešiem standartdejās (ST) notiks 21.septembrī Brasavā Rumānijā, bet desmit deju programmā (5 ST dejas plus 5 LA dejas) 14.decembrī Rīgā.

Kāpēc šogad PČ LA dejās mūsu pāri bija zemākās vietās?

  • 7

  • 21

  • 2

  • 46


  +1 [+] [-]

, 2013-07-15 18:02, pirms 11 gadiem
Pagāšgad bija augstākas vietas, jo neatbrauca daudzu valstu spēcīgākie pāri, jo uz Ķīnu bieži vien ir grūti dabūt vīzas, it īpaši komunistu režīma "nedraudzīgajām"valstīm... + vēl pagāšgad pasaules čempionātu tiesāja Latvijas tiesnesis, pateicoties kuram Latvijas pāris arī bija finālā... tāpēc nevar teikt, ka līmenis būtu krities, kaut arī audzis tas noteikti arī nav.....