Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas sporta deju pārim otrā vieta starptautiskās reitinga sacensībās

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas sporta deju pārim otrā vieta starptautiskās reitinga sacensībās
Marts Smolko/Viktorija Puhovika. Foto:Alekss Kravčuks.

Nedēļas nogalē Polijā Mikolajki notikušajās Pasaules Sporta deju federācijas (WDSF) rīkotajās reitinga sacensībās latīņamerikas deju programmā 49 pāru konkurencē Latvijas vicečempioni Marts Smolko un Viktorija Puhovika iekļuva finālā un izcīnīja otro vietu. Jauniešiem U21 grupā Latīņamerikas dejās trešā vieta Artūram Freimanim un Paulai Kukutei, bet pieaugušajiem standartdejās Marts Puniņš un Dana Jākobsone ieguva 5.vietu.

Tieši pirms gada aprīļa pirmajā pusē Latvijas sporta deju pāriem izdevās ļoti labi nostartēt WDSF reitinga turnīrā Mikolajki, izcīnot gan uzvaru, gan arī citas godalgotas vietas. Šogad atkal vairāki spēcīgi mūsu deju pāri devās uz Poliju, lai pacīnītos par augstām vietām.

Pieaugušo grupā Latīņamerikas dejās piedalījās 49 pāri no 13 valstīm, kuru vidū bija arī septiņi no Latvijas. Pēc veiksmīgā starta un astotās vietas izcīnīšanas pirms nedēļas Eiropas čempionātā, par galvenajiem favorītiem tika uzskatīti Smolko/Puhovika, kuri šobrīd pasaules reitingā ir 12.vietā.. Finālā no 11 tiesnešiem viņi katrā no piecām dejām (Samba, Ča-ča-čā, Rumba, Pasodoble, Džaivs) vidēji saņēma trešdaļu pirmo vietu, taču uzvarai un pagājušā gada panākuma atkārtošanai ar to nedaudz pietrūka, bet tik un tā WDSF reitinga sacensībās tika uzrādīts atzīstams rezultāts - iegūta otrā vieta. Uzvaru izcīnīja pāris no Spānijas Paskāls Gijoms un Rosa Karna. Tūdaļ aiz pusfināla trīspadsmitajā vietā palika marts Puniņš un Dana Jākobsone, aiz sevis 19.vietā atstājot valsts čempionāta bronzas medaļas ieguvējus Kristapu Kalvu Lesiju Bogačovu. U21 grupā Latīņamerikas dejās (LA) 32 pāru konkurencē, piekāpjoties Vācijas un Krievijas pārim, trešo vietu izcīnīja Artūrs Freimanis un Paula Kukute, kuri vēl pērn startēja jauniešu grupā (16.-18.g.).

Jauniešu grupās divi Latvijas pāri tika finālā, iegūstot piektās vietas – vicečempioni Iļja Davidovs un Katrīna Kora Klapere standartdejās (ST), bet Everts Gulbis un Elīna Kalvāne 10 dejās (ST +LA). LA dejās valsts čempioniem Natanam Katkovskim un Jeļizavetai Manijai līdz finālam pietrūka viens punkts un viņi ierindojās 7.vietā.

Pieaugušajiem ST dejās sacentās 33 pāri no 14 valstīm. Fināla sešiniekā iekļuva un piekto vietu izcīnīja Marts Puniņš un Dana Jākabsone, bet par uzvarētājiem kļuva pāris no Polijas Simons Kulis un Margarita Zvonova, kas aiz sevis atstāja pirms divām nedēļām Pasaules jauniešu čempionāta bronzas medaļas ieguvējus Madisu Abelu un Aleksandru Galkinu no Igaunijas.

Nākošo sestdien Dānijas pilsētā Orhusā notiks Eiropas čempionāts pieaugušajiem standartdejās, kur mūsu valsti pārstāvēs divi labākie pāri - Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka un Edgars Līnis/Elīza Ancāne. Pērn Eiropas čempionātā Rogovenko/Vorončuka bija 22.vietā, bet aizpagājušajā gadā pusfinālā 12.vietā. Šogad paredzama interesanta cīņa abu pāru starpā, jo gan Latvijas čempionātā, gan nesen Grand Slam turnīrā Spānijā Rogovenko/Vorončukai „uz papēžiem mina” Līnis/Ancāne.

Rezultāti: ..:: Miźdzynarodowy Festiwal Tańca TROPICANA...

Kādu rezultātu EČ sasniegs mūsu labākais pāris?

  • 43

  • 41

  • 17

  • 7

  • 9