Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noslēdzies Lietuvas atklātais čempionāts drailandā

Jānis Pārums

Aprīļa pirmās nedēļas nogalē (5.-6.aprīlis) Lietuvas pilsētā Kernavē, kas tiek uzskatīta par pirmo Lietuvas galvaspilsētu, divas dienas norisinājās Lietuvas čempionāts drailandā jeb kamanu suņu sporta disciplīnās bez sniega.

Uz sacensībām pirmo reizi braucienu organizēja arī Latvijas Kamanu suņu sporta federācija, kuras sportisti startēja baikdžoringā (sportists uz pedāļu velosipēda, ko trosē velk suns). Lai arī līdz šim startējuši un trenējušies tikai savam priekam, Latvijas komandai izdevās izcīnīt vērā ņemamus rezultātus.

Sieviešu konkurencē par Lietuvas čempioni kļuva Latvijas pārstāve Jūlija Križinauskaite kopā ar savu Sibīrijas haskiju Balu. Pēc pirmās dienas līdere bija vietējā sportiste, kas, neizturējusi spriedzi, otrajā dienā trasē krita, tādējādi pārliecinošu uzvaru atdodot Latvijas pārstāvei. No 2. vietas atpaliekot tikai par divām sekundēm, finišēja otra Latvijas pārstāve Ilze Dombrovska ar savu Sibīrijas haskiju Vulfu.

Vīriešu konkurencē situācija bija daudz saspringtāka. Pēc pirmās dienas līderus šķīra tikai viena sekunde, līdz ar to tika liktas lielas cerības uz otro braucienam. Trasē Raitis Šmits kopā ar savu Sibīrijas haskiju Šukeru devās otrais, cenšoties noķert Lietuvas robežsardzē dienošo sportistu un viņa beļģu aitusuni, kuri startēja pirmie. Lai arī finišā tika uzrādīts par 25 sekundēm labāks rezultāts nekā pirmajā dienā (vidējais ātrums trasē 26,6 km/h), tas bija septiņas sekundes par mazu, lai apsteigtu uzvarētāju, kurš krita un salauza velosipēdu tieši uz finiša līnijas. 5. vietu ieguva Harijs Krišbaums ar savu Sibīrijas haskiju Sabuli, kurš izpelnījās skatītāju uzslavas par labāko suņa uzrāvienu startā.

Bez latviešu līdzdalības kausi tika izcīnīti arī kanikorsā (skrējiens kopā ar suni), skūteru klasē (suns velk skūteru) un četru suņu velokamanu konkurencē. Līdz ar šīm sacensībām noslēdzās kamanu suņu sporta sezona Baltijā, lai no jauna atsāktos rudenī, tostarp, Latvijā.

Informāciju sagatavoja:
Ģirts Eldmanis, Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas valdes priekšsēdētājs

     [+] [-]

, 2008-04-15 16:42, pirms 16 gadiem
Intersanti..

"..Lietuvas čempioni kļuva Latvijas pārstāve Jūlija Križinauskaite.." ?

     [+] [-]

, 2008-04-15 18:06, pirms 16 gadiem
Maarcha rakstīja: Intersanti..
"..Lietuvas čempioni kļuva Latvijas pārstāve Jūlija Križinauskaite.." ?

Viss ir pareizi... pēc pases datiem lietuviete, ar LV pasi

     [+] [-]

, 2008-04-15 22:00, pirms 16 gadiem
Vēl viens sporta veids atnācis līdz Latvijai! Džeka Londona un sporta fanam kamaņu suņu sports ir īstā izvēle!