Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Rīdzinieki parāda vēlmi sportot

Andrejs Siliņš

Rīdzinieki parāda vēlmi sportot
Foto: OSC

14. martā atvērto durvju dienu Olimpiskajā sporta centrā (OSC), kur visas sportiskās aktivitātes un treneru konsultācijas bija pieejamas bez maksas, sešu stundu laikā apmeklēja liels sportot gribētāju skaits – 1500.

Vispieprasītākie sporta veidi bija peldēšana ar teju 700 un vingrošana ar 200 apmeklētājiem, taču daudz neatpalika arī volejbols, badmintons, futbols, basketbols, florbols un nūjošana. Bija padomāts par visu vecuma grupu interesentiem, tādējādi piedāvājot sporta veidus cilvēkiem ar dažadu fiziskās sagatavotības līmeni. Sportiskajās aktivitātēs īpašu interesi izrādīja ģimenes ar bērniem, jo vecāki mēģina uzzināt, kādas iespējas bērnu fiziskās attīstības veicināšanai ir pieejamas Rīgā.

8 gadīgā Markusa mamma Ilze apgalvo, ka tieši šāds pasākums bijis vajadzīgs, lai noskaidrotu, kādas fiziskās aktivitātes būtu piemērotas viņas dēliņam.

Teju vai sastrēgums veidojās pie „Asics” pēdu laboratorijas stenda, kur Latvijas Olimpiskās vienības fizioterapeits Mareks Osovskis sniedza konsultāciju par to, kā strādā pēdas skriešanas laikā un deva padomus sportošanai pareizu apavu izvēlē. Tāpat interesentu rinda veidojās pie Baltijas fizioterapijas kabineta, ar mērķi uzzināt ko vairāk par stāju koriģējošiem vingrinājumiem un traumatisma riskiem, kas rodas vai radušies sportojot.

Aļona (17 gadi) saka: „Pamatskolas sākumā spēlēju badmintonu un izlasīju, ka tas šodien būs pieejams atvērto durvju dienā. Pamēģināju atkal un noteikti pieteikšos nodarbībām.”

OSC ir gandarīts par pusotram tūkstotim Rīgas pilsētas iedzīvotāju doto iespēju sportot bez maksas, tādā veidā radot pieejamus pakalpojumus plašai auditorijai, un izsaka īpašu pateicību sporta organizācijām un federācijām, kas darbojas OSC un sadarbībā ar kurām atvērto durvju diena varēja veiksmīgi norisināties.

Informāciju sagatavoja
Laura Medine
Mārketinga vadītāja
SIA "Olimpiskais sporta centrs"