Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti Latvijas čempioni vidējā distancē un stafetē orientēšanās ar slēpēm

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Noskaidroti Latvijas čempioni vidējā distancē un stafetē orientēšanās ar slēpēm
Foto: Latvijas orientēšanās federācija.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Daugavpils pusē, Stropu aktīvās atpūtas un sporta trasē norisinājās Latvijas ziemas orientēšanās čempionāts vidējā distancē un stafetē, pulcējot teju 300 dalībniekus no visām Baltijas valstīm.

Lai gan Daugavpils nesaistās ar sniegotāko Latvijas daļu, sniega rezerves bija pietiekamas un arī siltie laikapstākļi neizjauca organizatoru ieceri sagatavot sarežģītas distances abās sacensību dienās.

Vīru elitē par Latvijas čempionu vidējā distancē kļuva orientēšanās kluba "Kāpa" orientierists Toms Veits, sudraba ieguvēju Nauri Raizi (Madonas BJSS/OK Arona) apsteidzot par 37 sekundēm, kamēr bronza ogrēnietim Naurim Neimanim (Ogre OK).

"Paldies sacensību organizatoriem par sagatavotajām trasēm un interesanto distanču plānojumu! Diemžēl, vai kādam par laimi, laika apstākļi bija ieviesuši savas korekcijas, izveidojot sērsnas kārtu, kas orientēšanos padarīja līdzīgu vasarai, ar iespēju pārvietoties pa taisno. Kā izrādās, daudziem tas likās sarežģīti un tika pieļauts vairāk klūdu, kā ierasts. Es pirms sacensībām biju noskaņojies sastādīt konkurenci Latvijas ziemas izlases dalībniekiem un pacīnīties par kādu no medaļām. Distanci izdevās veikt ar dažām nelielām kļūdiņām un samērā labā tempā. Rezultāts patīkami pārsteidza - 2. vieta kopējā ieskaitē un zelts Latvijas čempionātā," komentē T. Veits, piebilstot, ka bija īpaši patīkami startēt arī stafetē. "Ziemas OS stafetes Latvijā nebija notikušas ļoti sen, un man ar kluba biedriem likās goda lieta sastādīt komandu. Pirmo etapu veicu slikti, pieļaujot lielu kļūdu uz 3 minūtēm un finišējot aiz galvenajiem konkurentiem. Par laimi, maniem komandas biedriem Jānim un Edgaram veicās labāk un mums izdevās izcīnīt sudraba godalgu Latvjas čempionātā."

Dāmu elitē par čempioni vidējā distancē kļuva daugavpiliete Jūlija Matvijenko (Stiga OK), kura janvārī izcīnīja zelta godalgu arī Latvijas čempionātā sprintā Alūksnē. Sudrabs Elīzai Ozolai (Auseklis IK), bet bronza valmierietei Sintijai Ozolai (ZVOC-VBSS).

J. Matvijenko gan atzīst, ka distanci varēja veikt krietni labāk un sastādīt konkurenci arī startējošajām Lietuvas sportistēm, ko liedza izdarīt pieļautās kļūdas: "Distance bija interesanti saplānota, ar dažādu reljefu. Bija izveidots biezs špūru tīkls ar daudzām atklātām meža vietām. Pateicoties laika apstākļiem, izveidojās ledainā garoza un varēja viegli braukt arī pa taisno. Protams, orientēties vietējā mežā ir vieglāk. Vizuāli jau atceries dažādas vietas, pārsvarā tie ir lielie ceļi, takas un Stropu slēpošanas trase. Neskatoties uz to, vidējā distancē pieļāvu vienu rupju kļūdu uz 4 minūtēm un vēl dažas. Kopumā vairāk par 5 minūtēm. Tas ir daudz, it īpaši ja kļūda tiek uztaisīta uz salīdzinoši vieglu punktu."

Stafetes sacensībās vīru elitē par čempioniem kļuva OK Ogre orientieristi Audris Odo Vītoliņš, Andris Sarksņa un Nauris Neimanis. Sudrabs Tomam Veitam, Jānim Peilānām un Edgaram Bričonokam no orientēšanās kluba Kāpa, bet bronza madoniešiem Jānim Baunim, Uģim Beķerim un Naurim Raizem (Madonas BJSS/OK Arona).

Dāmu konkurencē pārliecinoša uzvara mājiniecēm Jūlijai Matvijenko, Malvinai Girinskytei un Anastasijai Smoļakovai (Stiga OK), par vairāk kā sešām minūtēm apsteidzot sudraba ieguvējas madonietes Zani Robaldi, Sigitu Gotlaufu un Aneti Strautu. Bronza OK Ogre/SC orientieristēm Elmai Bremzei, Elīzei Bremzei un Žozefīnei Zavjalovai.

     [+] [-]

, 2022-02-15 19:29, pirms 2 gadiem
Vecmeistars Veits normāli uzvilcis jaunos.