Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas 75.Skolēnu sporta spēlēs sacentušies vairāk nekā 200 dambretistu

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas 75.Skolēnu sporta spēlēs sacentušies vairāk nekā 200 dambretistu
Godalgoto vietu ieguvēji koamdnām U16 grupā. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Sestdien Liepupes pamatskolā norisinājās vienas no masveidīgākajām gada sacensībām dambretē - Latvijas 75.Skolēnu sporta spēles 100 lauciņu dambretē, kurās kopumā piedalījās 220 jaunie dambretes spēlētaji no dažādiem Latvijas novadiem.

Sacensības norisinājās vecuma grupās no U8 līdz U19, kur katrā grupā turnīri notika atsevišķi meitenēm un atsevišķi zēniem ar laika kontroli 15 minūtes plus papildus 3 sekundes uz gājienu. Dalībnieki sacentās par godalgotajām vietām individuālajā un komandu ieskaitē, kur pirmo vietu ieguvēji individuālajā vērtējumā U10, U13 un U16 vecuma grupās izcīnīja tiesības spēlēt Latvijas jauniešu čempionāta finālā.

Individuālajā vērtējumā jaunākajā U8 vecuma grupā meitenēm ar rezultātu 12 punkti no 14 iespējamajiem uzvarēja Rebeka Rīna no Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skolas. U8 vecuma grupā zēniem noslēgumā pirmo vietu ar 11 punktiem izcīnīja Babītes pārstāvis Pauls Paņko. 

U10 vecuma grupā meitenēm ar izcīnītajiem 13 punktiem no 14 iespējamiem uzvarēja Luīze Gudēvica Liepiņa no Dambretes Attīstības Biedrības (Cēsis). Savukārt zēniem ar izcīnītajiem 12 punktiem labākais rezultāts Tomam Andersonam no Dambretes Attīstības Biedrības (Ikšķile).

U13 vecuma grupā pirmās vietas izcīnīja Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) audzēkņi - Natālija Paškova, kura meiteņu konkurencē noslēgumā izcīnīja 13 punktus un zēniem - Toms Bartušauskis, kurš izcīnīja 12 punktus no 14 iespējamajiem.

U16 vecuma grupā meitenēm pirmo vietu ar izcīnītajiem 12 punktiem no 14 iespējamajiem ieguva Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) audzēkne Alisa Orlova, savukārt zēniem, izcīnot 13 punktus, uzvarēja Bauskas novada bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēknis Everts Rūdolfs Lepsis.

Vecākajā U19 vecuma grupā juniorēm ar 10 punktiem no 10 iespējamajiem uzvarēja Jeļizaveta Zaharova no Rīgas Bolderājas Jaunās pamatskolas un junioriem ar 12 punktiem no 14 iespējamajiem Kristers Lapiņš no Limbažu novada Sporta skolas

Komandām ieskaiti deva divi labākie rezultāti katrā vecuma grupā atsevišķi meitenēm un zēniem. U8 vecuma grupā uzvarēja Valmieras komanda: Keita Davidova, Anna Biruma, Dāvis Brolis un Emīls Justs Nolbergs. U10 vecuma grupā arī uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Valmieras komanda: Katrīna Valtere, Evija Struncēna, Reinis Apsītis un Marks Paegle.

U13 vecuma grupā uzvarēja Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) komanda: Natālija Paškova, Evelīna Orlovska, Toms Bartušauskis un Arvo Krebe. U16 vecuma grupā arī pirmo vietu izcīnīja Dambretes Attīstības Biedrības (Salaspils) komanda: Alisa Orlova, Valda Vasariete, Rihards Raginskis Repše un Aleksandrs Paškovs, bet vecākajā U19 vecuma grupā uzvarēja Limbažu novada Sporta skolas audzēkņu komanda: Sintija Malofeja, Diāna Malofeja, Kristers Lapiņš un Klāvs Norenbergs.

Izmantotie resursi:
dambrete.lv