Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Silovs un Golubeva triumfē konkursā "Rīgas Sporta laureāts 2018"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Silovs un Golubeva triumfē konkursā "Rīgas Sporta laureāts 2018"
Haralds Silovs. Foto: Romāns Kokšarovs, F64

13. decembrī VEF Kultūras pilī notika pasākums "Rīgas Sporta laureāts", kur sveica galvaspilsētas labākos sportistus, trenerus, komandas, kā arī sporta pasākumu organizatorus. 2018. gada Rīgas labākā sportiste ir dambretiste Zoja Golubeva, bet par labāko sportistu atzīts ātrslidotājs Haralds Silovs. Šāds pasākums risinājās jau astoto reizi.

Vīriešu ieskaitē uzvarēja Phjončhanas olimpiādes ceturtās vietas īpašnieks 1500m distancē Haralds Silovs. Konkurenti bija Viktors Reško (sambo), Ruslans Sadiovs (karatē), Krists Netlaus (skeltons) un Edgars Caics (galda hokejs). Interesanti, ka iepriekšējo gadu uzvarētājs Mairis Briedis (bokss) šoreiz nefigurēja starp pretendentiem.

Sieviešu konkurencē labākā izrādījās Eiropas čempione dambretē Zoja Golubeva. Pretendēja arī Jeļena Česnokova (dambrete), Ieva Millere (ātrumlaivu sports) un Jūlija Oleksejenko (loka šaušana). Šī gada cīņā par pasaules čempiones titulu Golubeva Rīgā piekāpās Polijas pārstāvei Natālijai Sadovskai (līdz 1988. gadam Golubevas uzvārds bija tieši Sadovska).

Par izcīnītajām pirmajām vietām diska mešanā, lodes grūšanā un šķēpa mešanā Eiropas čempionātā Diāna Dadzīte tika sumināta nominācijā „Rīgas labākais sportists ar īpašām vajadzībām”.

Svinīgajā pasākumā par Rīgas labāko sporta spēļu komandu atzina basketbola komandu “TTT Rīga”, savukārt Rīgas labākā komanda individuālajos sporta veidos ir pludmales volejbolisti Mārtiņš Pļaviņš un Edgars Točs. Par gada galvaspilsētas labāko treneri ir atzīts basketbola treneris Mārtiņš Zībarts. Nominācijā “Uzlecošā zvaigzne sportā” balvu ieguva skeletonists Krists Netlaus. Par gada notikumu šajā gadā atzina Maira Brieža Pasaules boksa Supersērijas pusfināla cīņu, ko rīkoja organizācija “Comosa AG”.

Par mūža ieguldījumu sportā tika sumināts ilggadējais Rīgas Volejbola skolas treneris, meistarkomandas “Aurora” dibinātājs un treneris Andris Vitauts Kļaviņš.

Nominācijā “Sporto visi kopā” balvu pasniedza tā sporta pasākuma organizatoriem, kuriem izdevies sarīkot aktivitāti, kas iemantojusi lielu rīdzinieku atsaucību. Un šajā gadā tās bija bezmaksas vingrošanas nodarbības “Sporto Rīga”, ko nodrošināja biedrība “Streetbasket”.

Konkursu “Rīgas Sporta laureāts” organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, lai izvērtētu un apbalvotu labākos galvaspilsētas sportistus, trenerus, sporta pasākuma organizatorus par augstiem sasniegumiem un teicamiem rezultātiem, kā arī par ieguldījumu sportiska dzīves veida popularizēšanā un sporta aktivitāšu veicināšanā.

"Rīgas Sporta laureāts", uzvarētāju arhīvs

GadsSportisteSportists
2011Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2012Jeļena Rubļevska (modernā pieccīņa)Mārtiņš Pļaviņš (pludmales volejbols)
2013Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jevgeņijs Borodavko (džudo)
2014Laura Skujiņa (brīvā cīņa)Jānis Šaltāns (peldēšana)
2015Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Mairis Briedis (bokss)
2016Angelina Kučvaļska (daiļslidošana)Zigismunds Sirmais (šķēpmešana)
2017Jeļena Ostapenko (teniss)Mairis Briedis (bokss)
2018Zoja Golubeva (dambrete)Haralds Silovs (ātrslidošana)

Izmantotie resursi:
sports.riga.lv