Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Zorge un Latvijas komanda izcīna uzvaras Eiropas kausa posmā šaušanā Tallinā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Zorge un Latvijas komanda izcīna uzvaras Eiropas kausa posmā šaušanā Tallinā
Uzvarētājs Rihards Zorge (vidū) un 2. vietas ieguvējs Ernests Erbs (pirmais no kreisās). Foto: Latvijas Šaušanas federācija.

Šodien, 14.jūlijā, Tallinā Lapua Eiropas kausa posmā šaušanā ar mazkalibra pistoli Rihards Zorge un Latvijas komandas pistoļnieki izcīnīja uzvaras gan individuāli, gan komandu vērtējumā.

Šaušanā ar mazkalibra pistoli 25 m distancē pa mērķi ar melno apli (t.i. 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 150 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 20 sekundes; 4 piecu šāvienu sērijas, katrai sērijai laiks 10 sekundes) visiem pirmo trīs vietu ieguvējiem bija identisks rezultāts – 566 punkti. Uzvarētāju noteica pēc centra desmitnieku skaita un pēdējās labākās sērijas.

Uzvara (ar 15 centra desmitniekiem un labāku pēdējo sēriju) Rihardam Zorgem, sudrabs tika Ernestam Erbam. Emīlam Vasermanim 562 punkti un 6. vieta. Anita Krieķe-Jermacāne ar 539 punktiem ierindojās 16.vietā. Ilzei Blankai 521 punkt un 19. vieta, bet Marikai Alksniņai 518 punkti deva 20.v ietu.

Komandu vērtējumā Latvijas vīriešu komanda izcīnīja zeltu, aiz sevi uz goda pjedestāla atstājot Francijas un Somijas komandas. Latvijas sieviešu komandai 5.vieta.

13.jūlijā šaušanā ar lielkalibra sporta pistoli (30 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 30 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi) Latvijas komanda (Rihards Zorge, Ernests Erbs, Emīls Vasermanis), sasniedzot 1709 punktu slieksni, ieguva bronzas medaļas. Uzvarētāji Francijas sportisti, 2. vieta Igaunijas izlasei. Šajā pat vingrinājumā individuālajā vērtējumā Ernests Erbs 5. vietā, Emīls Vasermanis 6. vietā, bet Rihards Zorge 20.vietā.

Pirmo reizi Eiropas Lapua kausā norisinājās arī jaukto pāru sacensība šaušanā ar mazkalibra pistoli (20 šāvieni pa mērķi ar melno apli, 20 šāvieni pa īslaicīgi redzamu mērķi). Latvijas duets Marika Alksniņa un Rihards Zorge izcīnīja bronzas medaļas. Anita Krieķe-Jermacāne pārī ar Ernestu Erbu – 4.vietā, bet Ilze Blanka un Emīls Vasermanis – 6.vietā. Uzvarētāji Somijas pāris Talvitie Marko un Talvitie Lēna. Otrajā vietā Igaunijas sportisti – Amanns Eriks un Trīna Kūsika.

Informāciju sagatavoja
Anita Krieķe-Jermacāne
LŠF valdes locekle