Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas dāmām savās mājās zelts pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā

Agris Suveizda

Latvijas dāmām savās mājās zelts pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā
Foto: Medijs makšķerniekiem "Copes Lietas"

Latvijas izlases komanda izcīnījusi uzvaru pasaules čempionātā karpu makšķerēšanā sievietēm, apspēlējot tādās šī sporta veida lielvalstis kā Anglija, Francija, Itālija, Rumānija, Ukraina un citas.

Ceturtais šajā disciplīnā organizētais čempionāts šogad norisinājās 9-13. jūlijā tepat Jēkabpils novadā, Baļotes ezerā. Protams, mājas sienas palīdzēja, tomēr bez mūsu meiteņu augstā meistarības līmeņa nekas tāds nebūtu iespējams. Makšķerēšanas sportā šāda kalibra panākums Latvijai nav bijis kopš 2007. gada, kad zelta medaļas tika izcīnītas PČ zemledus makšķerēšanā.

Karpu makšķerēšanas sportā izlasi veido trīs sportistu pāri, kuru individuālos rezultātus summējot veidojas komandas koprezultāts. Sacensības norisinās 72 stundas bez apstājas, sportistiem aktīvi makšķerējot dienu un nakti. Tieši diennakts tumšajā laikā notiek aktīvākā cope. Tā tas notika arī mūsu pārim Lindai Laskovskai un Darjai Ramzai, kad pusnaktī pieķērās un veiksmīgi tika izvadīta krastā ezera lielākā karpa 18,57 kg svarā. Par to meitenēm balva par čempionāta lielāko zivi. Pilnīgi visas noķertās zivis pēc svēršanas un rezultāta protokolēšanas tiek atbrīvotas atpakaļ ezerā. Atsevišķā individuālajā ieskaitē sudraba un bronzas medaļas izcīnīja attiecīgi dueti Inga Pīlādze/Loreta Birzule un Linda Laskovska/ Darja Ramza.

Karpu makšķerēšana Eiropā ir populārākais no makšķerēšanas sporta veidiem, un tas turpina strauji attīstīties. Kā nākamais solis šajā procesā vērtējams turpat Baļotes ezerā vienlaikus notikušais pirmais vēsturē pasaules čempionāts karpu makšķerēšanā jauniešiem vecumā līdz 22 gadiem. Arī šeit Latvijas U22 izlase prata izmantot mājinieku priekšrocības, izcīnot bronzas godalgas, kamēr uzvara Rumānijai, bet sudrabs – Francijas jauniešiem. Individuālajā ieskaitē par vēsturē pirmajiem pasaules čempioniem kronēti mūsējie Ričards Milašs pārī ar Artjomu Ņečepurenko.

Krustpils Kultūras Centrā notikušajā divu čempionātu noslēguma ceremonijā Latvija saņēma kopumā piecus medaļu komplektus, kā arī balvas par lielākajām zivīm abos čempionātos. Čempionātu rīkoja Starptautiskā makšķerēšanas sporta federācija FIPPSed, Latvijas Makšķerēšanas sporta federācija ar Jēkabpils novada un privāto sponsoru atbalstu.

Sacensību teksta tiešraidi lasi ŠEIT!

Informāciju sagatavoja:
Aivars Rudzinskis,
makšķernieku medija "Copes Lietas" redaktors

  +4 [+] [-]

, 2024-07-14 18:58, pirms 3 mēnešiem
Agri tu nopietni? Mosh vēl par medībām ieliec kādu rakstu. Sports un hobijs divas dažādas lietas, bet tev jau kā zviedram to nesaprast.

  +1 [+] [-]

, 2024-07-14 20:41, pirms 3 mēnešiem
Ingars no "Rektopuss Fishing Team" pagājušonakt krastā izvilināja 20,57 kg smagu karpu! Sveiciens, congratulations!!!

     [+] [-]

, 2024-07-14 20:52, pirms 3 mēnešiem
Cik daudz laika no tām 72 stundām dalībnieki atļāvās veltīt miegam?

     [+] [-]

, 2024-07-14 20:54, pirms 3 mēnešiem
beidzot raksts par dabīgo, tautas sportu. Ņemot vērā, ka medaļa tika izcīnīta, makšķerējot 72 stundas bez apstājas , tad peļņas procentpunkts no neparedzēto gadījumu sadaļas garantēts. Te nav nekā smieklīga, var pētīt sporta definīcijas, bet es domāju, ka ir. Mums ir uzvara un medālis PČ karpu makšķerēšanas sportā. Jālepojas ar nacionālā sporta sasniegumu, jo tas ir daudzu vidējās paaudzes un ne tikai sportistu sapnis.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-14 21:52, pirms 3 mēnešiem
picis rakstīja: beidzot raksts par dabīgo, tautas sportu. Ņemot vērā, ka medaļa tika izcīnīta, makšķerējot 72 stundas bez apstājas , tad peļņas procentpunkts no neparedzēto gadījumu sadaļas garantēts. Te nav nekā smieklīga, var pētīt sporta definīcijas, bet es domāju, ka ir. Mums ir uzvara un medālis PČ karpu makšķerēšanas sportā. Jālepojas ar nacionālā sporta sasniegumu, jo tas ir daudzu vidējās paaudzes un ne tikai sportistu sapnis.
Dabīgs, tautas sports , varbūt vel OS ieliekam šito?

     [+] [-]

, 2024-07-14 23:35, pirms 3 mēnešiem
Kas pie velna ir šis

  -1 [+] [-]

, 2024-07-14 23:57, pirms 3 mēnešiem
Al Pačīno rakstīja: Dabīgs, tautas sports , varbūt vel OS ieliekam šito?
Jā, Al, piekrītu, iekļaujam.

  -1 [+] [-]

, 2024-07-15 00:19, pirms 3 mēnešiem
cerams būs dāsnas prēmijas !

  +1 [+] [-]

, 2024-07-15 01:30, pirms 3 mēnešiem
Sacensības ir sports! Daudzi teiks wtf utt.. Apsveicu meitenes ar uzvaru!

     [+] [-]

, 2024-07-15 03:39, pirms 3 mēnešiem
jebkuras sacensības ir sports. arī litrabols. Šis vismaz ir sportiskāk nekā fitness ar nedabīgi pārkačātām sievietēm

     [+] [-]

, 2024-07-15 06:02, pirms 3 mēnešiem
Sodien tautai vajadzētu brīvdienu. Eh, Smiltēns vairs nav pie teikšanas...