Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Celmiņš tuvu ceturtdaļfinālam PK posmā kanoe airēšanas ekstrēmajā slalomā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Celmiņš tuvu ceturtdaļfinālam PK posmā kanoe airēšanas ekstrēmajā slalomā
Ritvars Celmiņš. Foto: Latvijas kanoe federācija.

Vakar Čehijas galvaspilsētā Prāgā noslēdzās Pasaules kausa posms kanoe airēšanas slalomā, kur pēdējā disciplīnā ekstrēmajā slalomā Latvijas pārstāvis Ritvars Celmiņš iekļuva otrajā kārtā un ierindojās tūdaļ aiz ceturtdaļfināla jeb labāko sešpadsmitnieka.

Latvijas vadošais kanoe airēšanas slalomists Ritvars Celmiņš pirmajā Pasaules kausa posma sacensību dienā pēc laba sākuma pirmajā braucienā parastajā slalomā diemžēl piedzīvoja kļūmi ar vienpadsmito vārtu izbraukšanas neieskaitīšanu otrajā braucienā, tādējādi saņemot 50 sekunžu sodu un ierindojoties noslēdzošajā 61.vietā.

Vakar otrajā disciplīnā ekstrēmajā slalomā mūsu vadošais kanoe airēšanas slalomists centās reabilitēties, un Ritvaram sanāca ļoti labs starts, iekļūstot otrajā kārtā un tikai nedaudz pietrūkstot līdz nākamajai kārtai jeb ceturtdaļfinālam. Priekšsacīkstēs Celmiņš trasi veica bez kļūdām un uzrādīja 32.laiku – 77,82 sekundes (+9,55 sek.), bet pēc rezultāta latvietis bija 27.vietā, jo daži pēc laika ātrākie bija pieļāvuši kļūdas. Līdz ar to mūsu sportists tika otrajā kārtā, kur kvalificējās 32 labākie, kur bija sadalīti astoņos braucienos pa četri katrā, ceturtdaļfinālā tiekot diviem ātrākajiem no katra brauciena.

Ritvars Celmiņš trāpījās ļoti spēcīgā septītajā braucienā, kur spēja apsteigt kanādieti Aleksu Baldoni, kurš bija nedaudz ātrāks kvalifikācijā, finišējot trešajā vietā. Pirmās divas vietas ieņēma vēlāk astotniekā tikušais krievs Ņikita Bubenko un Pasaules kausa posmā otro vietu izcīnījušais jaunzēlandietis Finns Bačers. Līdz ar to Celmiņš ar trešo vietu ieguvējiem braucienos ierindojās no 17.-24.vietai.

Par uzvarētāju kļuva čehs Vits Prindis, aiz sevis atstājot iepriekšminēto jaunzēlandieti un savu tautieti Ondreju Tunku.