Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Pēc četriem gadiem stafete tikai Lielbritānijā?

Pēc četriem gadiem stafete tikai Lielbritānijā?
Foto - AP

Skandalozie notikumi un daudzie protesti, kas līdz šim pavadījuši Pekinas olimpisko spēļu lāpas stafeti apkārt pasaulei, 2012. gada Londonas olimpisko spēļu rīkotājus pamudinājuši apsvērt iespēju stafeti rīkot tikai Lielbritānijas robežās.

"Vēl ir par agru ko spriest," komentējis spēļu organizētāju pārstāvis Kīts Mills. "Mēs esam apņēmušies noteikti rīkot stafeti savā valstī, apceļojot dažādus reģionus. Taču vēl neesam izlēmuši, vai stafetei jānotiek arī citās valstīs. To mēs apspriedīsim ar Starptautisko olimpisko komiteju."

Savu atbalstu globālam olimpiskās lāpas maršrutam izteikusi divkārtējā Olimpiskā čempione Kellija Holmsa: "Ir jauki, ja lāpa ceļo apkārt pasaulei. Olimpisko spēļu mērķis ir vienot cilvēkus, tādēļ ir ļoti skumji, ka [Pekinas spēļu stafetes laikā] notiek šādas lietas. Sportu nevajag jaukt ar politiku. Šādas problēmas jārisina uzņēmumu un valdības līmenī."

Olimpiskās uguns stafetes maršrutu izvēlas spēļu rīkotājpilsēta, un vēlāk tas tiek apstiprināts SOK. Pirms 2004. gada spēlēm Atēnās olimpiskā lāpa pabija 34 pasaules pilsētās, ieskaitot visas vasaras Olimpisko spēļu saimnieces. Vēl četrus gadus agrāk Sidnejā olimpiskās uguns ceļš veda pa Okeāniju, Jaunzēlandi un Austrāliju.

Izmantotie resursi:
espn.com

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-14 22:54, pirms 16 gadiem
ar to laapu var peldeet ari zem udens!

  -1 [+] [-]

, 2008-04-14 23:56, pirms 16 gadiem
bet par ko vispār ir runa? par kādām "lietām" ir runa? Nepietiek, ka iztulko rakstu tik..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2008-04-15 09:42, pirms 16 gadiem
Tā lāpa protams zem ūdens nedeg. Kur prāts? Tai reizei bija izveidota speciāla lāpa kuru izmantoja tikai tas ūdenslīdējs zem ūdens. Tādu protams, ka neizmanto vairāk.

Kas attiecas uz to aizdegšanu. Vairākas reizes šogad jau vajadzēja lāpu nodzēst. Bet viņi līdzi ved vairākas rezerves ugunis. Tādā ļoti drošā, ta ka tajā veiclaiku svečturī. Tādi līdzi ir vairāki.

     [+] [-]

, 2008-04-15 11:35, pirms 16 gadiem
ko lielbritaanija streso..?


vinjai tachu nav nekaadu +/- ieksheejaa ar teritorijaam saistiitakonflikta..