Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Loka šavēji no PČ atgriežas ar zeltu

Loka šavēji no PČ atgriežas ar zeltu
Pēteris Gribulis
Foto: Agate Zālīte

Latvijas apvidus loka šāvēji Pēteris Gribulis un Kārlis Akots Gribulis atgriezušies no pasaules apvidus loka šaušanas čempionāta Namībijā (Āfrikā) ar izcīnītām zelta medaļām un pasaules čempionu tituliem.

Sacensībās akmeņainajā un kalnainajā Namībijas tuksnesī piedalījās gandrīz 300 dalībnieki no 13 pasaules valstīm un startēja sešās loku kategorijās – olimpiskais loks ar un bez palīglīdzekļiem, kompaktloks ar un bez palīglīdzekļiem, tradicionālais jeb garais angļu loks un vēsturiskais loks.

Kārlis bērnu vecuma grupā (līdz 13 gadiem), šaujot ar olimpisko loku bez palīglīdzekļiem, ar kopējo rezultātu 2109 punkti, pārspēja savu sekotāju no ASV par 159 punktiem.

Pēteris startēja veterānu vecuma grupā tradicionālā loka klasē, kur sīvā cīņā ar Vācijas un Somijas veterāniem, akmeņainajā tuksnesī salaužot gandrīz visas no koka veidotās bultas, pieveica konkurentus ar 61 punkta pārsvaru, visu piecu sacensību dienu kopsummā iegūstot 625 punktus.

Ar labiem panākumiem startēja arī mūsu kaimiņi igauņi, kuriem apvidus loka šaušana ir lielā cieņā, un kuri izcīnījuši tiesības 2008. gada vasarā Igaunijā rīkot Eiropas loka mednieku čempionātu pa trīs dimensiju (3D) dzīvnieku mērķiem, uz kuru jau dotajā brīdī ir pieteikušies vairāk kā 600 dalībnieki no 18 Eiropas valstīm.

Pasaules čempionāts notika IFAA sistēmā (International Field Archery Association, Starptautiskā apvidus loka šaušanas asociācija). Atšķirībā no FITA (Federation Internationale De Tir A L’arc, Starptautiskā loka šaušanas federācija) apvidus loka šāvēji nešauj no noteiktas distances ierobežotā un līdzenā laukumā, bet pēc IFAA noteikumiem kalnainajā apvidū bija izvietotas sešas trases ar 28 mērķiem katrā.

Sacensības noritēja nedēļu un sākās ar reģistrāciju un inventāra pārbaudi, lai tā atbilstu visiem noteikumiem. Piecas dienas notika pašas sacensības katru dienu šaujot citā trasē pēc Hunter Round, Field Round vai Animal Round noteikumiem. Katrā no šīm disciplīnām atšķiras šāvienu skaits pa mērķi, punktu skaitīšana un arī tas vai ir zināms attālums līdz mērķim, vai tas ir jāuzmin pašam.

Piemēram, Hunter Round un Field Round šauj pa katru no 28 mērķiem ar četrām bultām un skaita kopējo rezultātu, bet Animal Round šauj pa dzīvnieka zīmējumu no nemarķētām distancēm maksimāli trīs bultas, bet punktus skaita tikai pirmajam trāpījumam.

Informāciju sagatavoja:
Agate Zālīte, Latvijas Loka Šaušanas federācijas preses sekretāre

     [+] [-]

, 2008-04-14 11:08, pirms 16 gadiem
Interesanti.

  -4 [+] [-]

, 2008-04-14 11:09, pirms 16 gadiem
1.aprīlis bija pirms 2 nedēļām, vīri.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2008-04-14 11:22, pirms 16 gadiem
Pašiem savs Robins Huds! cerams saks laupit no bagatiem un davaat nabagiem

  +3 [+] [-]

, 2008-04-14 12:34, pirms 16 gadiem
KALPAKS rakstīja: PaÅ¡iem savs Robins Huds! cerams saks laupit no bagatiem un davaat nabagiem

Aizkulisēs runā, ka pirmā pieturvieta Robina Huda bandai būšot Baltezers... Tālāk došoties uz Jūrmalu...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-14 14:15, pirms 16 gadiem
Man prieks, ka šeit starp mūsu super-basketbola, futbola un hokeja milzonīgajiem "sasniegumiem" pasaules arēnā "iespiežas" individuālo sporta veidu censoņu patiesie sasniegumi un talanti.
Diez kāds pamanīja Štromberga vakardienas 2. vietu BMX Pasaules kausa posmā? Tāda pati ziņa kā volejbolistu panākumi Itālijas līgā... vai tas, ka Nuggets pietuvojas playofam. Tas arī ir ļoti ļoti interesanti!

  +2 [+] [-]

, 2008-04-14 14:36, pirms 16 gadiem
korben rakstīja: Man prieks, ka šeit starp mūsu super-basketbola, futbola un hokeja milzonīgajiem "sasniegumiem" pasaules arēnā "iespiežas" individuālo sporta veidu censoņu patiesie sasniegumi un talanti.
Diez kāds pamanīja Štromberga vakardienas 2. vietu BMX Pasaules kausa posmā? Tāda pati ziņa kā volejbolistu panākumi Itālijas līgā... vai tas, ka Nuggets pietuvojas playofam. Tas arī ir ļoti ļoti interesanti!

Domāju, ka izglītoti sporta cienītāji šo ziņu nav palaiduši garām, bet tie kuri pie katrām ASK, BARONA vai VENTSPILS uzvarām vai zaudējumiem raksta "ask labākie, ventspils sliktākie" utt., tie jau diezko daudz no sporta nav vēl sapratuši...

  +1 [+] [-]

, 2008-04-14 16:05, pirms 16 gadiem
saciaj-2 rakstīja: Domāju, ka izglītoti sporta cienītāji šo ziņu nav palaiduši garām, bet tie kuri pie katrām ASK, BARONA vai VENTSPILS uzvarām vai zaudējumiem raksta "ask labākie, ventspils sliktākie" utt., tie jau diezko daudz no sporta nav vēl sapratuši...

man jau liekas, ka tieshi otradi- tie ari visu pamana, jo cauram dienam to vien dara kaa ineta sezh, bet tie, kas to nevar atlauties var ari tadas zinjas palaist garam jo tas vienkarshi kaut kur taja mudzekli pazud.

     [+] [-]

, 2008-04-14 17:14, pirms 16 gadiem
ļoti labi!!! yeeiii!!!

     [+] [-]

, 2008-04-14 22:09, pirms 16 gadiem
te čempja mājaslapa wfac2008.com
Vispār baigais pasaules čempis! Kārlim bija tikai viens pretinieks!