Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

LOK sadarbosies ar Aizsardzības ministriju

Jānis Pārums

LOK sadarbosies ar Aizsardzības ministriju
Aldons Vrubļevskis un Artis Patriks
Foto: Kaspars Krafts, f64

Ceturtdien, 14.martā Latvijas Olimpiskās komitejas (LOK) prezidents Aldons Vrubļevskis un LR Aizsardzības ministrs Artis Pabriks parakstīja vienošanās, kas paredz abu institūciju sadarbību laika posmā no 2013.gada līdz 2016.gadam. Vienošanās tiek definēta ciešāka sadarbība starp abām institūcijām, kas nosaka sadarbību Olimpisko spēļu programmā iekļauto sporta veidu un disciplīnu attīstības veicināšanā Nacionālajos bruņotajos spēkos un Jaunsardzē.

Latvijas Olimpiskās komitejas prezidents Aldons Vrubļevskis parakstīšanas brīdī atzina, ka sadarbības atjaunošana radīs papildus iespējas un motivāciju karavīriem nodarboties ar sportu. „Labākie sportisti varēs pārstāvēt Nacionālos Bruņotos spēkus 2015.gadā paredzētajās Pasaules Armiju spēlēs Dienvidkorejā, kā arī nešaubos, ka daļa no viņiem veiksmīgi aizvadīs kvalifikācijas sacensības uz Riodežaneiro Olimpiskajām spēlēm, kas notiks 2016.gadā. Tas ir pakāpenisks ceļš, kur ar sportistu labākajiem panākumiem, viņu iedvesmu un līdzdalību mēs audzinām jaunsargus un pārliecinām jauniešus nodarboties ar sportu. Mēs būvējam kopēju piramīdu un šīs sadarbības vienošanās parakstīšana ir pirmais pamata solis.”

LR Aizsardzības ministrs Artis Pabriks, parakstot vienošanos, uzvēra, ka tā ir sadarbības turpināšana, jo līdz 2009.gadam LOK un Aizsardzības ministrija jau realizēja šāda veida sadarbību. „Ir ļoti svarīgi, pat sociāli grūtos apstākļos, saglabāt jauniešos interesi par sportu un veselīgu dzīvesveidu. Ja cilvēki neinteresējās par sportu vai ikdienas fiziskām aktivitātēm, tad ir pilnīgi skaidrs, ka tas atstāj iespaidu ne tikai uz šī indivīda ģimenes locekļiem, bet arī uz visu sabiedrību kopumā. Nacionālajiem bruņotajiem spēkiem ir svarīga veselīga sabiedrība, jo nav noslēpums, ka jauniešu fiziskā sagatavotība mūsdienās ir slikta.”

Vienošanās paredz, ka tiks atjaunota sadarbība starp Aizsardzības ministriju un konkrētām Olimpisko sporta veidu federācijām – vieglatlētikas, šaušanas, peldēšanas, jāšanas, paukošanas, modernās pieccīņas, biatlona un kamaniņu sporta. Tāpat tiks veicināta sadarbība sporta dzīves organizēšanā Jaunsargu un Zemessardzes karavīru vidū, kā arī abas puses sadarbosies Olimpisko sporta veidu attīstības veicināšanā, komplektējot Latvijas komandas sastāvu startiem Starptautiskās Militārās sporta padomes sacensībās un Olimpiskajās spēlēs Riodežaneiro 2016.gadā.

Vēl sadarbība paredz kopīga informatīvā ziņojuma sagatavošanu Nacionālajai sporta padomei pēc vasaras Olimpiskajām spēlēm un ziemas Olimpiskajām spēlēm, lai attīstītu un pilnveidotu Nacionālo bruņoto spēku un Jaunsardzes iesaistīšanos sporta dzīves organizēšanā un attīstīšanā.

Informāciju sagatavoja:
LOK preses sekretārs Mārtiņš Mālmeisters

     [+] [-]

, 2013-03-14 22:26, pirms 11 gadiem
Ābrams tomēr savu panāca. Izredzētie atkal rullē