Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas pāris ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās jauniešiem

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas pāris ceturtdaļfinālā pasaules čempionātā Latīņamerikas dejās jauniešiem
Godalgoto vietu ieguvēji. Foto no facebook.com

Svētdien Armēnijas galvaspilsētā Erevānā notikušajā pasaules čempionātā Latīņamerikas (LA) dejās jauniešiem (16-18 g.) ceturtdaļfinālu sasniedza rīdzinieki Ričards Krīviņš un Marija Golubeva un ieguva 18. vietu 58 pāru konkurencē.

Finālā sīva cīņa par uzvaru izvērtās starp Vladimiru Virļejevu/Mariju Prošlecovu, kuri no šī gada sākuma pārstāv Kirgizstānu, un Bogdanu Valteru Kostanu/Daianu Andreu Dumitru no Rumānijas. Lai arī par čempioniem kļuva un visās piecās dejās pirmo vietu ieguva Kirgizstānu pārstāvošie Virļejevs un Prošlecova, tomēr trijās dejās – Sambā, Ča-Ča-Čā un Pasodoblē – tas viņiem izdevās par “mata tiesu”. Pirms mēneša Kirgizstānas pāris ieņēma 8. vietu pasaules čempionātā LA dejās U21 grupā.

Līdz ar to pagājušā gada vicečempioniem un šī gada Eiropas čempionāta sudraba medaļas ieguvējiem Kostanam un Dumitru trešā reize otrajā vietā. Arī par trešo vietu norisinājās spraiga cīņā, kurā bija iesaistīti trīs pāri. Nedaudz sekmīgāki bija un bronzu izcīnīja itāļi Nikolass Spica un Karlota Aceti, atstājot ceturtajā vietā mājiniekus un pagājušajā gada bronzas medaļas ieguvēju Ņikitu Zemļianoju un Kseniju Arsentjevu, kuri kopā dejo tikai pāris mēnešus un pārstāv Armēniju. Pasaules vicečempioni Standartdejās (ST) Adria Hernandezs/Emīlija Ulčinaite no Spānijas ieņēma 5. vietu, kļūstot par vienīgo jauniešu grupas pāri, kuri iekļuva finālā abās individuālajās programmās.

Latvijas otrais pāris Ričards Krīviņš un Marija Golubeva, kuri uzvarēja savā spēcīgākajā programmā ST dejās, LA dejās pasaules čempionātā sasniedza ceturtdaļfinālu un ieņēma 18. vietu. Eiropas čempionātā ceturtdaļfinālā dejojušajiem Latvijas čempionāta uzvarētājiem Ernestam Dimantam un Marijai Paščenko šoreiz nācās apstāties astotdaļfinālā, ierindojoties dalītā 31.-32.vietā ar Lietuvas otro pāri.