Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

“Riga Sharks” U16 ūdenspolisti kļūst par Lietuvas atklātā čempionāta uzvarētājiem

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

“Riga Sharks” U16 ūdenspolisti kļūst par Lietuvas atklātā čempionāta uzvarētājiem
"Riga Sharks" ūdenspolisti. Foto: LPF

Šodien 13. oktobrī “Riga Sharks” U16 ūdenspolisti kļuvuši par Lietuvas jauniešu ūdenspolo čempionāta uzvarētājiem. Finālspēlē pret turnīra tabulas līderiem “Elektrenai” Rīgas haizivis pēdējā ceturtdaļā izrāva uzvaru ar rezultātu 9:11. Pirms pēdējās turnīra kārtas izspēles “Riga Sharks” komanda sešu komandu konkurencē atradās 3. vietā.

“Komandas attīstībai ir nepieciešama konkurence un fakts, ka spēlējam kaimiņvalsts čempionātos, ir milzīgs Lietuvas ūdenspolo federācijas ieguldījums ūdenspolo attīstībai Latvijā. Tas ir ārkārtīgi vērtīgs draudzības žests, par ko esam patiesi pateicīgi,” stāsta “Riga Sharks” treneris Aleksandrs Mihailovs.

Šo sasniegumu Latvijas ūdenspolo treneris vērtē kā vēsturisku, jo tā ir pirmā uzvara sīvā konkurencē nopietnā turnīrā. Viņš no sirds pateicas visiem treneriem un sveic sportistus, viņu vecākus un visus ūdenspolo līdzjutējus, jo ir paveikts kaut kas neticams.

Latvijas ūdenspolo komanda “Riga Sharks” piedalās Lietuvas čempionātos visās vecuma grupās.

Latvijas Peldēšanas federācija (LPF) Latvijā ir vienīgā Starptautiskajā Peldēšanas federācijā (World Aquatics) un Eiropas Peldēšanas federācijā (European Aquatics) atzītā peldēšanas sporta veidus pārstāvošā sporta organizācija. Tā atbildīga par piecu Olimpisko sporta veidu – peldēšanas, peldēšanas atklātā ūdenī, daiļlēkšanas, ūdenspolo un mākslas peldēšanas – attīstību valstī.

Kopš 2014. gada Latvijas Ūdenspolo federācija ir LPF ūdenspolo sporta veidā licencēts biedrs, kas nodarbojas ar kluba “Riga Sharks” un ūdenspolo sporta veida attīstību Latvijā.

2024. gadā “Riga Sharks” piedalās Lietuvas čempionātā vecuma kategorijās U12, U14 un U16. Patreiz U16 komandas sastāvā ūdenspolo ģimenes tradīcijas turpina Matvejs Paško, kurš ir Latvijas pirmā uz profesionālo klubu “Bukarestes Dinamo” no “Riga Sharks” pārgājušā Ņikitas Paško brālis. Līdz šodienas uzvaras kluba lielākais sasniegums Lietuvas čempionātā bija trešā vieta, ko “Riga Sharks” U14 komanda izcīnīja iepriekšējās nedēļas nogalē – 6. oktobrī.

Informāciju sagatavoja:
Mihails Galuška
Latvijas Peldēšanas federācijas Ūdenspolo komitejas vadītājs