Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Nodibināta Latvijā pirmā ūdens motosportistu komanda

Nodibināta Latvijā pirmā ūdens motosportistu komanda
Foto: www.udensmocis.lv

Latvijas ūdenssporta veterāni un jaunie censoņi, kuri pierādījuši savas spējas un meistarību gan nacionāla, gan starptautiska mēroga ūdensmotociklu sacensībās, ir nodibinājuši komandu "Latvia Jet Ski Racing Team".

Šā gada augusta sākumā nodibinātās biedrības jeb komandas "Latvia Jet Ski Racing Team" mērķis ir ūdens moto sporta popularizēšana Latvijā. Tās biedru prioritātes ir piesaistīt un apmācīt jaunus braucējus, rast finansējumu, lai esošie un jaunie sportisti varētu piedalīties sacensībās Latvijas, Eiropas un pasaules līmenī.

Jau desmit gadus Latvijā tiek organizētas ūdens motociklu sacensības. Kopš 2006. gada Latvijā tiek rīkots arī Baltijas čempionāts šajā sporta veidā. Līdz šim sportisti startējuši individuāli un sasnieguši katrs savus individuālos panākumus. Gan sportisti, gan tie, kuri ar ūdensmotociklu brauc sava prieka pēc, apvienojot spēkus komandā, ir gatavi lielākiem izaicinājumiem. Tādēļ Ozolnieku novadā ir izveidota bāze treniņiem, lai gatavotos sacensībām.

Savukārt, komandas veidošanas iniciators SIA "Uzars" īpašnieks Jānis Uzars uzskata, ka lietpratējiem jānodod zināšanas jaunajiem braucējiem. Taču tiem, kuri vēlas piedalīties sacensībās vai vienkārši braukt ar ūdensmoci, bet finansiālu apsvērumu dēļ to nedara, ir jādod šāda iespēja. Līdz ar to dalība komandā ir biļete uz sacensībām vai dzīvesveidu jaunā kvalitātē.

Daudzi no "Latvia Jet Ski Racing Team" biedriem ir pierādījuši sevi kā labākos Latvijas sportistus. Uzņēmējs Uzars ir šī gada Latvijas, Baltijas un Igaunijas stāvošo ūdensmotociklu "Ski Stok" klases sacensību līderis. Kā viena no nedaudzajām dāmām Nellija Šlegelmilha, desmit gadus startējot sēdošo ūdensmotociklu klases sacensībās, ir guvusi ievērojamus panākumus. Piemēram, 2006. gadā viņa kļuva par pasaules čempioni "4-Stroke" klasē.

Trīs komandas dalībnieki Jānis Uzars, Raitis Stakinovs un Liene Allere laikā no 8. līdz 10. augustam piedalījās Adrijas Alpu kausa sacensībās un Vācijas čempionātā ūdensmotocikliem, kas norisinājās Minhenē. Katrs kļuva par trešās vietas laureātu savā klasē.

Jaunajā komandā kopskaitā ir desmit dalībnieki. Par visiem komandas dalībniekiem var izlasīt udensmocis.lv mājas lapā.

Informāciju sagatavoja:
Ieva Valpētere

     [+] [-]

, 2008-08-13 19:27, pirms 16 gadiem
nakamaa bus F1 Komanda..

  -1 [+] [-]

, 2008-08-14 00:08, pirms 16 gadiem
Tieši taa - tikai naakamaa. Bet pirmie ir un paliek pirmie