Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

papildināts Mūsējie pāri finālā pazīstamajās starptautiskajās sacensībās Lietuvā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Mūsējie pāri finālā pazīstamajās starptautiskajās sacensībās Lietuvā
A.Rogovenko/A.Vorončuka. Foto:A.Kravčuks

Latvijas sporta deju pāri nedēļas nogalē Lietuvas pilsētā Kauņā notikušajās pazīstamajās starptautiskajās sacensībās „Dzintara pāris”, kas vienlaikus bija arī Starptautiskās Sporta deju federācijas (WDSF) reitinga turnīrs, iekļuvuši finālos. Pieaugušo grupā Standartdejās (ST dejas) 62 pāru konkurencē Andrejs Rogovenko/Anna Vorončuka izcīnīja sesto vietu, bet jauniešiem ST dejās Vadims Kuzņecovs/Anna Priediņa 37 pāru vidū bija piektie.

Maija pirmajā pusē allaž vairāki vadošie Latvijas sporta deju pāri pieaugušo, jauniešu un arī citās jaunākās grupās dodas uz 240km attālo Lietuvas otro lielāko pilsētu Kauņu, kur notiek pazīstamās starptautiskās sporta deju sacensības „Dzintara pāris”. Šogad šis deju turnīrs, kuru organizē labi zināmie lietuviešu deju treneri Česlovas un Jurate Norvaiši un kurš notiek leģendārajā basketbola kluba „Žalgiris” arēnā, norisinājās jau 48.reizi. Šogad Kauņā bija ieradušies vairāki nekā 800 deju pāru no 15 valstīm.

Pieaugušo grupā ST dejās, kur piedalījās 62 deju pāri, no mūsējiem tikai Latvijas čempioniem Andrejam Rogovenko un Annai Vorončuka izdevās iekļūt fināla sešiniekā. Kaut arī finālā viņi iekļuva ar stabili trešo labāko rezultātu un arī finālā bija tuvu trijniekam, tomēr beigās nācās samierināties ar sesto vietu, jo rezultātu „uz leju pavilka” četru Latvijas kaimiņvalstu tiesneši, kas mūsu pārim lika sestās vietas, kamēr tiesneši no Somijas, Vācijas, Dānijas rādīja otrās, trešās un pat pirmās vietas (pagājušajā gadā Rogovenko/Vorončuka Kauņā bija 4.vietā, bet 2011.gadā pat trijniekā, izcīnot trešo vietu – aut.piez.). Latvijas vicečempioni Edgars Līnis un Elīza Ancāne, kas pēdējos mēnešos ir ļoti tuvu bijuši Rogovenko/Vorončukai un februārī divreiz pat apdejojuši čempionus, šoreiz palika daudz tālāk, ierindojoties pusfināla beigās 12.vietā. Tikai divi punkti līdz pusfinālam pietrūka Kārlim Treijam/Anastasijai Krivošejevai, kuriem 14.vieta, bet tūdaļ aiz viņiem vēl divi Latvijas dueti – pagājušā gada jauniešu Pasaules čempionāta finālisti Krists Čiapass/Anna Andreičuka, kas pēc dažu mēnešu pārtraukuma atgriezušies sacensību apritē, un Ilmārs Ozols/Santa Dmitrijeva, kuri neierasti tikai piektie no Latvijas pāriem. Par uzvarētājiem kļuva pasaules reitinga vienpadsmitais pāris Evaldas Sodeika un Ieva Zukauskaite no Lietuvas, aiz sevis atstājot divus Krievijas duetus.

Jauniešu grupā (16-18.g.) WDSF reitingā ST dejās ļoti spēcīgajā konkurencē Eiropas čempionāta 11.vietas ieguvēji Vadims Kuzņecovs un Anna Priediņa bija vienīgie mūsējie, kas tika finālā, kur iekļuva ar trešo rezultātu, bet beigās tomēr palika piektie. Tūlīt aiz fināla astotajā vietā ierindojās Vjačeslavs Šuhtins/ Albīna Džalagonija. Pārliecinoši uzvarēja mājinieki Dominikas Granskas/Kotrina Petrosiute, kas pirms mēneša Spānijā triumfēja Eiropas čempionātā jauniešiem. Otrajā vietā ierindojās Eiropas vicečempioni Aleksejs Barkovs un Anna Grišenko no Krievijas, bet godalgoto trijnieku noslēdza vēl viens mājinieku pāris Vilius Jakas un Gabriela Siriunaite.

Latīņamerikas deju programmā mūsējiem pāriem tik labi negāja. Pieaugušo grupā nevienam neizdevās iekļūt pusfinālā. Kristaps Kalva un Lesija Bogačova pēc neveiksmīgā starta „Magic dance”, šoreiz bija labākie no Latvijas pāriem, ierindojoties 21.vietā, bet Marts Puniņš ar Danu Jākobsoni noslēdza ceturtdaļfinālu ar 25.vietu. Uzvaru sīvā cīņā ar Krievijas pāri izcīnīja pasaules reitinga 19.pāris Gijoms Paskāls Rosa Karne no Spānijas. Jauniešu grupā Latvijas pirmajam pārim Natanam Katkovskim un Jeļizavetai Manijai līdz finālam pietrūka tikai viens punkts, un viņi ierindojās 7.vietā, bet tūdaļ aiz viņiem astotajā vietā palika valsts čempionāta trešais pāris Karls Aņiščenko un Žaklīna Sola, kuriem vēl par vienu punktu mazāk, kaut gan pēc priekšpēdējās no piecām dejām – Pasodobles – viņi bija starp sešiem finālistiem. Vienpadsmito vietu ieņēma Staņislavs Varess un Gunta Anda Zabrauska, kuri pirmajās divās kārtās bija nedaudz priekšā abiem iepriekšminētajiem Latvijas pāriem. Pirmo vietu grūtā cīņā ar krievu dejotājiem ieguva Lietuvas čempioni Sergejs Skripcenko un Marija Kozučara.