Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā ātrajā dambretē uzvaras pasaules čempionam Valnerim un jaunietei Orlovskai

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Latvijas čempionātā ātrajā dambretē uzvaras pasaules čempionam Valnerim un jaunietei Orlovskai
Godalgoto vietu ieguvēji vīriešu konkurencē. Foto: Latvijas Dambretes federācija.

Aizvadītajās brīvdienās dambretes kluba Rīgas namu apsaimniekotājs telpās norisinājās Latvijas čempionāti 100 lauciņu dambretē sievietēm un vīriešiem, kur rapidā jeb ātrajā dambretē vīriešiem uzvarēja divkārtējais pasaules un Eiropas čempions Guntis Valneris un 2023. gada pasaules čempionāta 4. vietas ieguvēja U13 grupā Evelīna Orlovska.

Sestdien rapidā turnīri tika izspēlēti pēc Šveices sistēmas 8 kārtās ar laika kontroli katram uz pariju 15 minūtes plus 5 sekundes par izdarīto gājienu. Sievietēm sacentās 17 dalībnieces, bet vīriešiem satrtēja divreiz vairāk - 38 dambretisti.

Sieviešu konkurencē patīkamu pārsteigumu sagādāja un ar teicamu spēli par Latvijas čempioni pārliecinoši kļuva jaunā dambretiste Evelīna Orlovska, kura izcīnīja 13 punktus un zelta godalgas. Otrajā vietā ar 11 punktiem ierindojās un sudraba godalgas saņēma Nacionālā meistare Antra Valnere, bet trešajā vietā ar 10 punktiem ierindojās un bronzas godalgas saņēma vēl viena jaunā dambretiste Malvīne Misāne, kurai pērn bronza pasaules čempionātā U13 grupā.

Vīriešu čempionātā ātrajā dambretē startēja 38 dalībnieki. Par čempionu, iegūstot 14 punktus, kļuva un zelta godalgas saņēma Nacionālais lielmeistars Guntis Valneris, otrajā vietā ar 13 punktiem ierindojās un sudraba godalgas saņēma Nacionālais lielmeistars Roberts Misāns, bet trešo vietu ar 11 punktiem izcīnīja un bronzas godalgas saņēma Nacionālais lielmeistars Raimonds Vipulis.

Izmantotie resursi:
Latvijas Dambretes Federācija