Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Latvijas čempionātā skrituļslalomā pie uzvarām elitē tiek D. Zvejnieks un F. Saļņikova

Edgars Beļakovs
Edgars Beļakovs

Latvijas čempionātā skrituļslalomā pie uzvarām elitē tiek D. Zvejnieks un F. Saļņikova
Dāvis Zvejnieks
Foto: Sandra Meldere

Aizvadītajā nedēļas nogalē, 10. septembrī, Ikšķilē norisinājās Latvijas čempionāts skrituļslalomā, tajā medaļas sadalot gan elites līmeņa sportistiem, gan jaunajiem skrituļslalomistiem pārējās vecuma grupās.

Ikšķiles Peldu ielā, kur pirms mazliet vairāk kā mēneša pasaules ātrākie skrituļslalomisti sacentās Pasaules kausa izcīņas posmā, šoreiz uz starta stājās Latvijas labākie sportisti, sadalot Latvijas čempionāta medaļas. Sacensības uzsāka bērnu un jauniešu grupu pārstāvji, sākot ar U8 grupiņu līdz U16 junioriem, bet noslēgumā trases veica arī elites sportisti.

Kā jau skrituļslalomā ierasts, medaļas tika sadalītas pēc rezultātiem divu braucienu summā, bet neizpaliekoša Latvijas čempionāta sastāvdaļa ir fināla sacensības, kur pēc pamatsacensību rezultātiem kopējā ieskaitē sacenšas 20 ātrākās dāmas un ātrākie vīri, neatkarīgi no vecuma grupas.

U8 meiteņu grupiņā pirmajā braucienā labāko laiku uzrādīja Laura Meldere, savukārt pēc otrā brauciena veikšanas Emīlijai Prikulei izdevās pakāpties vietu uz augšu un par 0,91 sekundi pārspēt Melderi divu braucienu summā. Interesanti, ka Prikule nevienā no braucieniem gan neuzrādīja ātrāko laiku, jo otrajā braucienā to izdarīja trešās vietas ieguvēja Emīlija Biezā. Arī zēniem līderiem apmainoties ar ātrākajiem laikiem katrā braucienā, uzvaru izcīnīja Everts Grīns, bet 1,73 sekundes viņam zaudēja Ernests Grīns, savukārt Miķelis Beļūns finišēja trešajā vietā.

Pārliecinošu uzvaru meiteņu U10 grupā izcīnīja Tīna Oliņa, kura par vairāk kā 4 sekundēm apsteidza Dārtu Bērziņu, kamēr Elīza Beļūna palika trešā, savukārt zēniem par uzvarētāju kļuva Larno Lervigs Kļaviņš, kamēr saspringtā cīņā par otro pozīciju Jēkabam Rasiņam izdevās vien par vienu sekundes simtdaļu apsteigt Adrianu Reiteru.

U12 grupā vienas no pārliecinošākajām uzvarām gan meiteņu, gan zēnu konkurencē – Nikola Grīnberga par 3,07 sekundēm pārspēja Emīliju Kliestu, bet vēl mazliet lēnāka bija Estere Šēnberga. Tikmēr zēnu ieskaitē Miks Oliņš uzrādīja par 5,71 sekundi ātrāku laiku kā Alberts Zakevics, Robertam Rasam paliekot trešajā pozīcijā.

Interesanta cīņa bija vērojama U14 ieskaitē, kur Estere Ausekle bija ātrākā abos braucienos, tomēr tikai par 0,47 sekundēm apsteidza Hannu Kronbergu, bet vēl 0,39 sekundes vairāk zaudēja bronzas ieguvēja Amanda Veigule. Zēniem pārliecinoša uzvara Kristiānam Indriksonam, par 2,51 un 2,71 sekundi apsteidzot attiecīgi Renāru Lazdiņu un Kristiānu Lazdiņu.

Vecākajā jauniešu grupu kategorijā jeb U16 ātrākā starp meitenēm bija Sofia Fedorova, kura otrās vietas ieguvēju Loretu Reiteri pārspēja par 1,66 sekundēm. Tikmēr 2,02 sekundes uzvarētājai zaudēja Estere Jansone. Kā ierasts, zēniem ļoti ātrs bija Georgs Šmalcs, kurš spēja apsteigt Paulu Pēteri Prancānu (+1,11s) un Miku Mazo (+6,45s).

Elitē sievietēm pirmās divas pozīcijas sadalīja māsas Frīda un Elza Saļņikova. Šoreiz ātrākā abos braucienos bija Frīda, māsu pārspējot par 1,38 sekundēm. Marta Bērziņa izcīnīja trešo vietu. Vīriešu ieskaitē pie uzvaras tika Dāvis Zvejnieks, kurš par 1,50 sekundēm apsteidza Rihardu Allenu. Allens uz otro vietu pakāpās otrajā braucienā, liekot Jurģim Zvejniekam (+2,01s) noslīdēt vietu zemāk un iegūt trešo pjedestāla pakāpienu.

Fināla sacensībās sievietēm pirmajās divās vietās ierindojās elites ātrākās sportistes Frīda un Elza Saļņikovas, savukārt pie trešās vietas šoreiz tika U16 grupas skrituļslalomiste Sofia Fedorova. Arī vīriešiem, bez pārsteigumiem, vēlreiz ātrākais bija Dāvis Zvejnieks, bet otrais finālā Georgs Šmalcs, Dāvim zaudējot 0,71 sekundi. Vēl viena vieta uz goda pjedestāla arī Rihardam Allenam, kurš, uzvarētājam zaudējot 0,95 sekundes, palika trešajā pozīcijā.

Līdz ar Latvijas čempionātu noslēgusies arī skrituļslaloma sacensību sezona Latvijā, tomēr vairāki Latvijas sportisti vēl dosies uz Spāniju, kur šajā nedēļas nogalē paredzēts Pasaules kausa fināla posms.

Latvijas čempionātu skrituļslalomā organizē Sporta klubs “Virsotne”, sadarbībā ar Latvijas Skrituļslidošanas federāciju, Ogres novadu, Latvijas Sporta federāciju padomi un Izglītības un Zinātnes ministriju. Pasākums līdzfinansēts no valsts budžeta līdzekļiem.