Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

No pirmdienas Brazīlijas galvenā prioritāte būs Riodežaneiro olimpiskās spēlēs

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

No pirmdienas Brazīlijas galvenā prioritāte būs Riodežaneiro olimpiskās spēlēs
SOK prezidents Tomass Bahs un Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa
Foto: rio2016.com

Starptautiskās Olimpiskās komitejas (SOK) prezidents Tomass Bahs piektdien Brazīlijā tikās ar valsts prezidenti Dilmu Rusefu. Brazīlijas pirmā persona apliecināja, ka pēc Pasaules kausa beigām valsts galvenā prioritāte būs 2016. gada vasaras olimpiskās spēles Riodežaneiro.

"Man prieks dzirdēt, ka olimpiskās spēles no pirmdienas būs Brazīlijas galvenā prioritāte," pēc tikšanās teica SOK prezidents Tomass Bahs. "Olimpisko spēļu rīkošanai piešķirsim 1,5 miljardus ASV dolārus, kas atstās milzīgu sportisko, ekonomisko un sociālo ietekmi."

Tiek vērtēts, ka Brazīlija šobrīd ir par 10 % gatava uzņemt olimpiskās spēlēs. Gatavošanās darbi iekavējušies, taču vēl ir daudz laika, olimpiāde sāksies 2016. gada 5. augustā. Arī pirms Pasaules kausa bija bažas par to, vai gatavošanās darbi tiks laicīgi pabeigti, taču galu galā viss nokārtojās. Naktī uz pirmdienu lielais futbola notikums noslēgsies, un tad Brazīlija varēs veltīt visus spēkus olimpiskajām spēlēm.

Brazīlijā notiek protesta kampaņas pret Pasaules kausu un olimpiskajām spēlēm, jo šo pasākumu rīkošanā tiek ieguldīti milzu līdzekļi, kurus tā vietā varētu novirzīt vitālākām sfērām. Pasaules kausa finālturnīra laikā protesta akcijas gan būtiski mazinājušās, jo tiek īstenoti vērienīgi drošības pasākumi. "Līdz šim nekad nebiju redzējusi tādu kampaņu pret kaut ko tik lielu," atzīst Brazīlijas prezidente Dilma Rusefa. "Saskārāmies ar tik daudz šaubām par Pasaules kausa veiksmīgu norisi Brazīlijā. Taču mēs izgaisinājām šīs šaubas."

Izmantotie resursi:
www.olympic.org
www.ap.com

  +2 [+] [-]

, 2014-07-12 16:03, pirms 10 gadiem
latvieši var cerēt uz BMX, cīņu un sķēpmešanu
prognozēju divas medaļas

  -1 [+] [-]

, 2014-07-12 16:21, pirms 10 gadiem
ikri rakstīja: latvieši var cerēt uz BMX, cīņu un sķēpmešanu
prognozēju divas medaļas
Phe, divas medaļas... Somijai būs vairāk!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja