Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:14, Did:0, useCase: 3

Uz LOK prezidenta krēslu trīs kandidāti: Vlasenko, Buks un Feldmanis

Agris Suveizda

Uz LOK prezidenta krēslu trīs kandidāti: Vlasenko, Buks un Feldmanis
Foto: LOK

Latvijas Olimpiskā komiteja (LOK) ir saņēmusi trīs (3) pieteikumus uz LOK prezidenta amatu un divdesmit trīs (23) pieteikumus uz LOK Izpildkomitejas locekļa amatu, teikts organizācijas mājaslapā. Uz LOK prezidenta amatu kandidēs Latvijas Airēšanas federācijas prezidente Gunta Vlasenko, Latvijas Volejbola federācijas prezidents Jānis Buks un Latvijas Modernās pieccīņas goda prezidents Andris Feldmanis.

Jāni Buku uz LOK prezidenta amatu izvirza piecas olimpiskās federācijas – Latvijas Basketbola savienība, Latvijas Peldēšanas federācija, Latvijas Riteņbraukšanas federācija, Latvijas Sērfošanas un SUP federācija un Latvijas Volejbola federācija. Savukārt Guntu Vlasenko par LOK prezidenta kandidāti ir pieteikusi Latvijas Airēšanas federācija, bet Andri Feldmani šim amatam virza Latvijas Modernās pieccīņas federācija. Savukārt uz 11 LOK Izpildkomitejas locekļu vietām sporta veidu federācijas ir izvirzījušas 23 kandidātus. Šobrīd tiek veikta iesniegto dokumentu sākotnējās tehniskās atbilstības pārbaude.

Tāpat paredzams, ka atzinumu par pieteikto kandidātu un iesniegto dokumentu atbilstību LOK Statūtu, LOK Vēlēšanu nolikuma un LOK Ģenerālās Asamblejas (ĢA ) 26.05.2023. sesijas lēmuma prasībām sniegs LOK Juridiskā komisija. Balstoties uz minēto atzinumu, LOK Izpildkomiteja sagatavos kandidātu sarakstu projektus izskatīšanai LOK ĢA 11.07.2023. sesijā, kas pieņems gala lēmumu par kandidātu saraksta apstiprināšanu un nodošanu vēlēšanām (cita starpā pārbaudot arī pieteikto kandidātu klātbūtni sesijā). Šo iemeslu dēļ kandidātu saraksta gala versija var atšķirties no šobrīd sagatavotās.

LOK ārkārtas Ģenerālā Asambleja notiks šī gada 11. jūlijā pulksten 11:00 Latvijas Universitātes Zinātņu mājā, Jelgavas iela 3, Rīgā.

Izmantotie resursi:
https://www.olimpiade.lv/zinas/raks...

  -1 [+] [-]

, 2023-06-12 22:56, pirms 11 mēnešiem
Ņemot vērā, ka vēji pūš no LBS puses, tad nākamais LOK prezidenta izstrādājums būs Buks?

     [+] [-]

, 2023-06-13 06:26, pirms 11 mēnešiem
damokla_zobens_22 rakstīja: Ņemot vērā, ka vēji pūš no LBS puses, tad nākamais LOK prezidenta izstrādājums būs Buks?
"Prezidenta izstrādājums"? Tas var būt tikai atejā!

     [+] [-]

, 2023-06-13 08:04, pirms 11 mēnešiem
Cirks turpinās,kā teica Puče no cilindra izvelk nezināmu sievieti,laikam jauna tradīcija,obligāti sievieti - vismaz fonam....
Par intrigantu un mūžīgi neapmierināto Buku balsos bumbotāji...
Feldmans vismaz darītājs savā pieccīnnieku federation,kur noteikti nav viegli un cik nu zinu, vismaz uz zemes stāv.
kā jau prezidentu vēlēšanās tagad pieņemts ,cīnīsies divi vīri....

     [+] [-]

, 2023-06-13 08:56, pirms 11 mēnešiem
Piekrītu, ka airētāja vairāk ir sieviešu līdztiesības dēļ ieklīdusi šajā kompānijā. Feldmanītis - tas jau iepriekšējās nomenklatūras valsts naudas ierāvējs; savējais tikmerietis - tiek virzīts, lai saglabātu gadiem ierasto sistēmu. Buks - cik var spriest no intervijām, varētu būt labs strukturālais vadītājs, bet vāja izpratne par sporta nozares praktiskām lietām. Būs nepieciešama profesionāla izpildinstitūcijas komanda.